• defiant9
    #54
    "Nem kaptak érte semmit."
    Egyszer már leírtam hogy az ókorig visszamenőleg nem kivitelzhető jogvédelem, az akkori rendszer jogérvényesítés szempontjából erre alkalmatlan volt, de elvi szinten, igen. Homérosz is megérdemelte volna hogy a műve után jogdíjat kapjon. Volt erre válaszod? Nem. 10hsz múlva elmantrázod újra a sirámod. Tényleg ilyen zavaros vagy?

    "Lumier fivérek otleten alapszik,"
    Állításod ez volt:
    "A legtöbb ötlet alapja már évezredek óta megvan "
    Tehát évezredes referenciát kérek az OLED-től is. Illetve mondjuk a Covid vakcina kapcsán is tedd ezt be, meg csapd már hozzá a mpeg4 codec tömörítő algoritmusának több ezer éves alapját.

    "A Dízel motor sem a Kapitalizmus gyümölcse gyártható volt a Szovjetunió területén, sőt Kínában is"
    Konkrétan a tiédet hol gyártották? (egyébként ez nem igazán számít az elv szempontjából) Egy olyan pénz/fogyasztás alapú társadalom alkotásán élősködsz amit valszeg. elutasítasz.

    "A munkámat és szakértelmet."
    Tehát dolgozol és használt olajat kapsz cserébe? Ami cserébe fedezi a teljes energiaigényed? Hogy jutsz el a munkavégzés helyére? Mennyi olaj lenne ez havonta? Megsúgom hogy a könnyűipari üzem által finomított olaj is ugyanúgy a kapitalizmus levedlett terméke, csak közbeiktattál egy másik embert aki megdolgozik a megvásárlásához szükséges pénzért). Dögevő vagy továbbra is, aki a mások által megszerzett prédából szedi össze a lehulló koncot. Logikában sem vagy túl erős.

    "Ergo $1=$1 adott ház=adott ház."
    Butaság. A pénz értéke nincs házhoz kötve. A ház kereslete változik, és az emberek ennek függvényében több vagy kevesebb pénz hajlandóak adni azért hogy megszerezzék azt. A ház ára alku tárgya, nincs abszolút értéke.

    "A kommunista észak korea terméke...."
    Remek. Tehát akkor a szocializmus lenne a kívánatos társadalmi modelled? Ez egy hibáltan rendszer amit el tudsz fogadni, ellenben a kapitalizmussal?

    "Nézz az Dulux nevű cégre"
    Állításod az lenne hogy a Dulux többet költ reklámra mint amennyi a bevétele lenne? Ez egy közgazdaságilag fenntarthatlan állapot. Tényleg olyan buta vagy hogy ezt mondod?

    "Vagyis szerinted nem lehet elszaladni egy picit sem mert kellenek a fogás kerekek, "
    Leírtam hogy el lehet szakadni. Válaszoltál rá? Nem. Elsunnyogtál a válaszadás elől. Vajon miért?
    Ez volt:
    "Túrod a földet, magadnak termeled az ételt, naphosszat, szorgos kétkezi munkával. Persze nem lesz se áramod, se interneted. Meg lehet csinálni? Meg. Megcsinálod?"
    Miért nem így élsz? Miért ragaszkodsz a lehulló koncokhoz?