• NEXUS6
    #13
    A madarak rendszertanilag mindig is nagy kihívást jelentettek a tudománynak. Egyszerűen értelmezhetetlen volt a korábbi kép, hogy a hidegvérű buta hüllőként értelmezett dinókból egyszercsak kifejlődtek a melegvérű, a repülést lehetővé tevő tollakkal rendelkező, fejlett fiziológiájú és viszonylag fejlett intelligenciájú madarak. Kb egy évszázadig keresték az un. hiányzó láncszemet.
    Aztán amikor ezt, majd ezeket megtalálták nyilvánvalóvá lett, hogy a korábbi kép helytelen. Manapság egyre több tollas dino fosszíliát találnak pl. Kínában.

    A köztudatba sajnos ez még nem ment át kellően, amit mondjuk a Jurassic Park filmek sem igazán segítettek elő. Egy nagyranőtt dodómadárként megjelenő ragadozó, amilyen a velociraptor lehetett nem kellően ijesztő, amíg, egy "csupasz csirke" sokkal inkább az :)
    És arról már ne is beszéljünk, hogy a JP filmek híres velociraptorjait pedig valójában nem is velociraptoroknak hívják, hanem Deinonychus-nak. Ami azért nem is olyan vonzó, söt elég kimondhatatlannak tűnő név. A velociraptor, egy kb gyalogkakukk kinézetű lény volt, igaz ragadozó. XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2021.05.01. 01:59:30