• NEXUS6
    #12
    Már megbocsáss, semmi személyeskedés, de had kérdezzem, meg, hogy te ugyanakkora aggyal rendelkezel mint egy madár? :O
    Csak mert az enyémre reflektáló hozzászólásodból nekem ez tűnik ki.
    Azt írtam, "Ha a madaraknál látható megoldásokat nézzük, hatékonyságban a fenti területeken a mai emlősökön is túltettek. Pl. a madarak központi idegrendszere egy viszonylag sokkal kisebb tömeg és térfogat mellet is fejlett társas és kommunikációs képességeket biztosít."

    Jómagam is láttam, hogy a pittbullkutya hogy ropogtatja jóízűen a csirkecsontot, nade a dinók esetében nem kifejezetten ezért volt ez előnyös. A csontokban levő légzsákok jobb légzőrendszert, és ez a szerkezet könnyebb súlyt eredményezett, pont ezért tudtak olyan bazinagyra nőni. Ellentétben a pittbullkutyával ugye, amely ezekkel nem rendelkezik.

    Mi az értelem? Egyes papagájokat a kis tyúkagyukkal kb olyan beszédértésre lehet tanítani, ami a kutyáét meghaladja.
    Sci-fi, de ha a dinók idejében lett volna egy fejlett értelmes dinó faj arról ugyan úgy nem tudunk semmit, mint ahogy 50 millió év múlva az emberiségből se sok minden marad. Szerintem.

    "A dinoszauruszok arra a sorsra jutottak amire minden nagyon specializalodott faj."
    Őöööö dinók alatt rendszertanilag több rendet és alrendet rengeteg fajt képviselő csoportot látunk, amely fajok értelem szerűen mindegyike rendelkezett valami specializációval. Csak úgy ahogy bármelyik emlős faj.

    "Megvaltozott a kornyezet es mentek a szemetdombra."
    Mint jeleztem, de ezekszerint nem jött át. A túlélő egyedeikből kifejlődött utódaik, a madarak, köszönik szépen de jól vannak, nem akarnak még szemétdobra kerülni, illetve némelyik nyilván életmódjából fakadóan már eleve ott van, de ugye ott meg jól érzi magát.

    "Es a varju a csotany a patkany es az ember lesz az utolso."
    Én még a városi galambot, a csirkét, a disznót és a cicát is beraknám az utolsó túlélők csoportjába. Ezzel mondjuk a szerinted kihalt dinók már meglehetősen túlreprezentálnák magukat a fennmaradt utódaikkal.

    "Es nem tudjuk akkor milyen volt a kornyezet.
    Csak annyit, hogy nem volt egy ekkora foldterulet feleslegesen jegre teve mint most (antarktisz)"
    Ennél azért lényegesen többet tudunk, de leszűkítve mondhatni akár ez is lehet a lényeg.