• Sydra
    #48
    "A femtolvajoknak is megeri a vezeteklopas. De a szemelyi hasznuk megszerzese altal okozott tarsadalmi kar sokkal jelentosebb. Ez kvazi ugyanaz csak a limitalt energiakeszleteinkkel. Ha a valos energia arakat kellene megfizetniuk egyszeruen nem erne meg."

    Ha nem tudunk különbséget tenni önkéntes és erőszakos tevékenység között, akkor nem fogunk tudni sem gazdaságról, sem kriptóról vitatkozni.
    Társadalmi kár meg nem létezik, csak egyéni kár. Mindig azok beszélnek társadalmi kárról meg közérdekről, akik lopni akarnak.
    Nincsenek energiakészleteink se. Valakinek van energiakészlete és ő dönti el mire akarja használni. Ha neked energia kell, akkor adj cserébe valamit!
    Ne dőlj be az ilyen kollektivista nyelvezetnek! Ez csak arra van kitalálva, hogy engedelmességre bírjanak és elfojtsák az egyéni igényeidet.

    "A proof of stake-ekkel pedig az a gond, hogy ezek energiaigenye is exponencialisan no a tranzakcio szammal."
    Engedd el ezt az exponenciális energia igény témát! Ez egy kitalált probléma.

    "Tehat a hagyomanyos megoldasnal az utolso coin kibanyaszasa utan meg egy ideig mukodtetheto a rendszer, csak exponencialisan kezd egyre kevesebb hasznot hozni a mukodtetese."
    A kriptovaluták működéséhez nem kell az hogy új pénz létrejöjjön. Tranzakciós díjakból is működtethető a rendszer. A kibocsátási görbe csak azt szolgálja, hogy a kezdeti szakaszban is biztonságos legyen a rendszer és arányosabban el legyen osztva a pénz. A tranzakciós díjak mennyisége meg a felhasználás arányában nő. Illetve a tranzakciós kapacitás határán a tranzakciók elkezdenek versenyezni egymással és az a tranzakció lesz végrehajtva, amire a küldő több tranzakciós díjat fizetett, a többi tranzakció addig vár, amíg sorra nem kerül. Vagyis ha csak 1000 tranzakciót bír el a rendszer másodpercenként az is egy használható hálózat lehet az idők végéig, de akkor azt csak olyan dolgokra fogják használni, amiért a felhasználók még hajlandóak fizetni. Kialakul itt is egy áregyensúly, mint bárhol máshol.

    Nem kell egyetlen blokkláncnak mindent kiváltani. Ha már létezik egy Paypal forgalmú blokklánc (2000-3000 valós tranzakció másodpercenként) az már hatalmas előrelépés lehet. Az élet különböző területein meg lehet használni különböző blokkláncokat is, ahogy ma is különböző fizetési szolgáltatókat használunk.

    "Mivel bonyolult, ezert sokan nem latjak at"
    Te sem tudod hogyan működnek az OTP szerverei és nem is kell tudnod. A kriptóhoz sokáig nem voltak jó pénztárca programok, de mára ez is sokat változott. Ma már 5 perces youtube videókból teljes képet lehet kapni arról, hogy mit és hogyan kell.