• nlght
    #37
    Előrebocsájtom, hogy én csak idén kezdtem hobby szinten foglalkozni a témával.

    De nekem úgy tűnik, hogy a kritikád az 1. és 2. generációs cryptokon áll meg, amelyek a a proof of work (PoW tehát bányászat) alapú hitelesítést használnak.

    Az új (3. és 4. generációs) cryptok pedig Proof of Stake (PoS), vagy Proof of Stake és Proof of History kombinációján alapuló hitelesítést használnak, ergo a bányászat okozta ökológiai lábnyomot elképesztően minimalizálják.

    Másodrészt nekem rémlik egy cikk 2009 környékéről, amikor egy közgazdász professzor kiszámolta, hogy már akkor 7-szer több adósság volt a világban a válság UTÁN, mint amennyi vagyon van az egész világon. Azóta ez az olló csak jobban szétnyílt, megbecsülni sem tudom, mennyire szaladt el az adósság/vagyon arány.
    Ebből az következik, hogy bele van kódolva a rendszerbe a világgazdaság összeomlása. Mert soha a büdös életbe nem fogja kifizetni az adósságok döntő többségét, mivel nincs miből... A kérdés csak az, hogy mikor következik be az összeomlás és lesz-e nagy RESET, vagyis újratervezett világgazdaság utána.

    Laikusként szerintem jobb lenne nem megvárni az összeomlást, hanem egy 3. vagy 4. generációs cryptot megtenni világpénznek.