• kvp
    #20
    Nem az a baj, hogy nem lehet banki atutalast csinalni, hanem hogy nem lehet kivenni a penzt az ember teljes azonositasa nelkul. Igy hiaba van valakinek kripto penze, nem tud fizikai dolgokat vasarolni vele, csak az illegalis piacon, annak minden veszelyevel. Tehat a kripto penzek jelenleg nem konvertibilisek.

    A Mr Coin-oldalrol:
    "A Kriptoeszközök vásárlásához és eladásához - amennyiben azt törvényi előírások és/vagy a belső szabályzataink számunkra kötelezővé teszik - személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumot is kérhetünk tőled. A személyazonosság igazolására alkalmas dokumentum kizárólag állami közhatalmi szerv által kibocsátott, érvényes, fényképpel ellátott igazolvány lehet.

    A személyazonosság és/vagy a lakcím igazolásához szükséges dokumentumok fényképére vagy nagy felbontású (300 DPI) színes szkennelt másolatára lesz szükségünk, beleértve, de nem korlátozva az alábbi dokumentumokra:
    A személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumok:
    Az EU országaiban kiállított érvényes útlevél, vagy az EU-n kívül kiállított érvényes útlevél fényképes oldala
    Érvényes személyi igazolvány mindkét oldala
    Érvényes vezetői engedély mindkét oldala
    A lakcím igazolására alkalmas dokumentumok:
    A lakcímet feltüntető közüzemi számla — gázszámla, villanyszámla, vezetékes telefon számla
    A lakcímet tartalmazó bankszámlakivonat
    Lakcímet igazoló hatósági igazolvány lakcímet tartalmazó oldala"

    Ertem en, hogy a torveny ilyen, de ez igy kb. arra jo, hogy valaki onkent feljelentse magat...

    Tovabba:

    "Összefoglalóan, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehető legrövidebb időn belül teljesítsük a megrendelésedet, azonban társaságunk NEM GARANTÁL SEMMILYEN KONKRÉT ÁTVÁLTÁSI ÁRFOLYAMOT, VAGY TELJESÍTÉSI HATÁRIDŐT, VAGY TELJESÍTÉSI IDŐINTERVALLUMOT."

    Szoval semmi garancia semmire. Kesobb meg irjak, hogy megeshet, hogy batch-ben megy at a tranzakcio, majd amikor nekik jo az arfolyam. Es ez lenne most a legjobb opcio?

    Egyszeruen nincs legalis kripto konverzios lehetoseg az elado anonimitasanak megorzese mellett. Ezert van az, hogy a nevtelen offline kereskedelem jelentos resze meg mindig inkabb keszpenzben zajlik. Biztos jo dolog a kripto hasznalat, de egyreszt nem alkalmas realtime tranzakciokra, masreszt nem alkalmas anonim tranzakciokra es a sarki boltban sem lehet vele fizetni. (a kriptos bankkartyak nem tenylegesen a fizeteskor valtanak es elore at kell adni a szolgaltatonak a kriptopenzt, pont mint egy sima banki debit kartya eseten)

    Az osszes kriptopenz igy inkabb tunik egy fizikai tartalom nelkuli kotvenycsomagnak. Lehet kotvennyel autot venni? Igen, csak bonyolult elotte az ertekesitese. Lehet bitcoinnal autot venni? Igen, csak bonyolult elotte az ertekesitese es a vasarlo egy halom vizsgalatot huz magara.

    Probaljd bevaltani csak 1 (egy) bitcoin-t dollarra vagy eurora. A legtobb helyen ekkora osszeget vagy egyszeruen nem fognak (nem tudnak) kifizetni vagy csak hosszu atvilagitas es potencialis rendorsegi vizsgalat utan.

    A legtobb kriptopenzzel foglalkozo szervezet arra jatszik amire a legtobb bank is, hogy a hozzajuk betett osszegek jelentos reszet soha nem fogjak kivenni. Sot a bankok ma mar nem is rendelkeznek teljes fedezettel, tehat a nalluk levo toke toredeket (max. 10%-at) tudjak csak kifizetni papirpenzben. Ez igy ugyanolyan kozos egyetertesre alapulo piramisjatek mint a normal bankrendszer, csak az allami garanciak nelkul.