• Sequoyah
    #6
    Hat azt mar az eleje ota tudjuk hogy nem lesz ennek csak ugy vege az iden, csak mert van vakcina.
    A variansok megjelenese szinte garantalt, foleg ott ahol sok a fertozott (=sok esely a mutalodasra). Es evolucios szelekcios tenyezokent meg csak most jelenik meg a vakcina, szoval a vakcinara ellenallo variansok majd csak most fognak jonni. Szoval ha most lenyomjuk a jelenlegi variansokat, es az elso koros uj, ellenallo variansokat, akkor talan mar kesobb nem lesz olyan sok eset ami meg ujabb variansok sorat tenne lehetove. De az meg nem iden lesz...

    Viszont en szvsz arra mar nem szamitok hogy megint lezarasokra lenne szukseg emiatt. Az uj variansokra nem kell uj oltast fejleszteni, csak a mar letezot frissiteni, ami sokkal gyorsabb, a gyartoi kapacitas fel van futtatva, es a tortenelmi peldak alapjan barmilyen immunitas azert 0nal nagyobb hatekonysagu meg az ellenallobb variansokkal szemben is.

    Remelhetoleg 1-1 frissito oltassal (ugyanugy mint az influenzaoltas eseten) es legalabb a tomegben valo maszkviselessel (ami azsiaban egeszen szokvanyos volt mar a jarvany elott is) konnyen kezelheto lesz.
    Egyebkent pedig nem tudom Magyarorszagon mit muvelnek a korhazakban, de nyugaton az ujabb hullamok mar sokkal kevesebb halottal jarnak, a magas esetszem ellenere. Szoval mukodo egeszsegugyi rendszer eseten mar egesz jol megtanultak hogyan lehet ezt kezelni.

    Szoval lehet ezt optimistan es pesszimistan is nezni.