• kvp
    #4
    Alapvetoen nincs penz es a reszvevok reszerol technika a gateway-re meg a tobbi jarmure. A spacex viszont egylepcsos holdkompkent kepes lenne elmenni a Holdig es vissza. Egyedul a szemelyzet feljuttatasat kellene megoldaniuk alacsony foldkoruli palyara, amire hivatalosan ott lesz a NASA sajat kapszulaja, nem hivatalosan meg ha az megsem keszulne el, akkor a crew dragon.

    Az egyetlen amit nem dolgoztak ki alaposan az a leszallas a foldfelszinen, de a holdkomp soha nem jonne vissza, csak az alacsony foldkoruli palya es a holdfelszin kozott ingazna. (a tankerek visszajonnenek, igy joreszt azok kifejlesztesere adjak a penzt, egesz pontosan a leszallas kidolgozasara) A megoldas hatalmas elonye, hogy nem kell hozza meg egy szemelyszallito jarmuvet engedelyezni legkori visszateresre, minden mas komponens pedig ujrahasznalhato, de gond eseten eldobhato. Raadasul lenne eleg szallito kapacitas is egy ertelmes holdbeli bazis kiepitesere.

    Roviden szolva ez a megoldas igenyli a legkevesebb fejlesztest a meglevo, mar uzemelo rendszerek melle es nem fugg masik cegektol a kuldetes tobbi resze. A NASA-nak nem nagyon maradt mas lehetosege, kb. ez az utolso dobasuk mielott a kinaiak kituzik a zaszlot es a megtelt tablat a Holdra.