• NEXUS6
    #18
    :O Nem is gondoltam, hogy a sci-fi-nek és annak egyfajta gyakorlati megvalósításának, az összeesküvés elméleteknek, ilyen nagy híve vagy! ;)

    Szerintem érdemes lenne elolvasnod Paul Kennedy A nagyhatalmak tündöklése és bukása c. könyvét. Végigveszi a világtörténelem nagy birodalmait, hogy erősödtek meg, hogy hódítottak és hogy váltak semmivé. Nem akarnék nagyon belemenni, de a végén gyak egyetlen gondolatban kifejezi a mondandóját: a népesség nagysága a lényeg. Pont.

    Lépjünk is inkább vissza néhány száz évet az általad felvázolt jövőből, mondjuk úgy helyezkedjünk a realitás talajára. Szal, ha végbemenne egy globális és jó pár nagyságrendet érintő csökkenés a világban, akkor talán ez az általad felvázolt forgatókönyv működne is. De amíg milliós, százmilliós, milliárdos országok vannak, ez nem fog megvalósulni.
    A hatalom ugyanis nem csak 1-ek és 0-ák formájában egy számítógépen levő virtuális pénzként létezik, hanem fizikai formában, konkrétan fegyveres erők képében. Amíg ez van, addig senki nem akadályozza meg az ezt birtokló hatalmat, hogy odamenjen a számítógéphez és nemes egyszerűséggel mondjuk lekapcsolja. Illetve ha az ebből élő elitet, ha azok képesek voltak elmenni egy másik bolygóra, akkor hagyja őket ott ahol van, és könnyes búcsút vegyenek tőlük. És folytassák a történelmet annak évezredes működése szerint. ;)