• end3
    #3
    "A koronavírus-járványban ott rejlik az a lehetőség, hogy megváltoztassa a társadalmat, demokratizálja a gazdaságot és feltartóztassa a klímaváltozást."

    Valóban ott rejlik a lehetőség, kérdés mire és hogyan fogják használni. Ha megint csak a kevesek gazdagodására, akkor valóban süket propaganda.

    A bolygó lakosságának, cégeinek 2020-ra történő "leültetése" tuti szándékosan történt. Igazából Te is belátod egy rövid gondolkodás után, 8 milliárd ember, 15-20 ezer repülőgéppel, - egyidőben a légtérben, - nem röpködhet össze-vissza, és nem is autózhat az utakon sem, mert a Föld oxigénje ezt nem sokáig bírta volna el. A felhalmozott műanyag szeméthegyeket, a szódavízzé változó tengereket sem sokáig lehetett volna kerülgetni. Itt azonnali megoldás kellett.

    H. W. Frank regénye az egyik legkedvesebb gyerekkori sci-fi-m volt, és fiatal fejjel már nagyon elgondolkodtatott. - Valójában könnyen eljuttathatjuk a bolygónkat oda, ha esztelenül pocsékoljuk a földi erőforrásokat. Csak harmóniában a bolygó lehetőségeivel élhetjük túl, ha pedig szerencsénk is lesz, végül terjeszthetjük ki az univerzum más tájaira a civilizációnkat.