• defiant9
    #55
    Szánalam vagy még mindig. Próbálsz a lényeg helyett valamibe belekötni.
    A lényeg itt az hogy a téglalapokkal lefedett területet kellene vhogy csökkenti, amire elvi szinten több megoldás van. Természetesen ez a grafikon nem egy klasszikus matematikai függvény, ezzel én is tisztában voltam mivel ez triviális az adatok alapján, (persze leírható lenne egy kellően összetett függvénnyel). A görbe alatti terület kifejezést azért használtam mert aki integrált már annak kellően rövid formában reprezentálja azt hogy miként is áll elő végül 1 nagy szám a sok kis oszlopból.

    "De hát tudjuk, hogy a "racionális vita szabályait" te meglehetősen tágan értelmezed."
    Na mesélj, melyik szabályt is szegtem meg.
    "Ez egy elég demagóg, leegyszerűsítő megközelítés már megbocsáss."
    OK. Ez én megoldási javaslatom ismert(ez egyébként itt is egybecseng azzal amit valójában most is teszünk), számomra elfogadható hogy a jómódú országok pénzt áldoznak arra hogy a saját kibocsájtásukat csökkentsék. Lássuk a te megoldásod, mi lenne a te javaslatod a problémára? (csak nehogy az jöjjön ki hogy az valójában nincs)

    "Ukrajna, jólét mi? Franciország meg vegyen vissza a CO2-ből, meg a fogyasztásból?"
    Képtelen vagy értelmezni a látottakat. Mindkettő áltag körüli. Franaciaország ugyan jómódú, de a sok (drága) atomerőmű miatt már most is relatíve kicsi a CO2 kibocsájtása, mondhatni nekik már nem sokat kell tenni hogy ott legyenek az átlagvonalon, de persze örülünk ha tudnak tovább lépni. Ukrajna még nem éri el az átlagot, nem is nevezhető jómódunak, főleg a tőle balra lévőkhöz képest, a jobbra lévők szempontjából már inkább az. Egyedi országok kiragadása helyett is inkább azt kell átérezni hogy lehet 'nyugaton' azon pampogni hogy minek költsünk annyit erre, ha a fejlettlenek technológiái meg szennyeznek, a szegények meg mutogathatnak ránk hogy hozzánk mint nagyfogyasztókhoz képest még így is kispályások. Ennek pedig az a vége hogy mindenki meg tudja indokolni hogy miért is lenne joga még többet szennyezni. Ez egy nem kívánatos folymat/végeredmény. Lássák csak a szegényebb országok hogy költünk a napelemkre, egy globális cél érdekében.

    “Geci kis trükkök. XD”
    Jaj, de megsértődött valaki. Csak nem a lelki világodba tiportam amikor megállítottam a másikban hogy sunyi módon folyamatosan kihátrálsz a kellemetlen érvek elől(ami tényleg a racionális vita alapszabályának megszegése részedről)
    (egyben rögzítsük hogy ki is kezdett alpári szavakat használni, hogy aztán ha itt is durcáskodni/fenyegtőzni kezd a olyan sértő szavak láttán hogy 'sunyi' akkor legyen viszonyítási alapunk)