• NEXUS6
    #53
    Na már megint összetéveszted azt, hogy beböfögsz valamit, akármit, azzal, hogy az egy adekvát válasz is.
    Hozol egy diagramot, ami egy lépcsős függvény szerű adathalmazt mutat. Van egy rossz szóhasználatod, amikor az elkülönült diszkrét értékeket határoló vonalat görbének hívod. Majd nem azt mondod, úgy javítod magad pl. , hogy a görbe helyett értsd a határoló vonal, hanem egy ábrával jelzel valami olyasmit, hogy ha integrálnánk egy a diagramot jellemző lépcsős függvényt, akkor egy görbét kapnánk.
    Aha, csak épp nincs, nehezen található, ilyen az értékek pontosan leíró kiinduló lépcsős függvény. Az elemek viszonylag kis számára tekintettel, amúgy is célszerű sima területszámítással kiszámolni a határoló vonal alatti területet, ha pontos értéket akarunk kapni.
    Mellesleg felesleges is, hiszen a kiinduló adatbázis valszeg eleve tartalmazza adott országot jellemzett összegzett kibocsájtást, amit csak leosztanak a lélekszámmal, hogy megkapják, eme csinos kis diagramhoz szükséges alapadatokat. stb, stb.

    Amúgy a kérdésed láthatólag direkt zavaros és félreérthető, hogy amikor elárulod azt amire te gondoltál gyak egyszersmind azt a benyomást keltsd, mintha az megoldás is lenne, miközben ez nem feltétlenül igaz. Általános iskolában tanító néni böfögi be az ilyet az osztálynak, hogy Pistike a padból kiesve mondjon rá valamit, bekiabálva találgasson az osztály.

    Geci kis trükkök. XD
    De hát tudjuk, hogy a "racionális vita szabályait" te meglehetősen tágan értelmezed.