• NEXUS6
    #43
    "A racionális vita szabályait nem én találtam ki,..."
    És nem is jellemzőek rád. XD

    "Ez nem zöld propaganda mégis használják:
    fossil fuel industry"
    Szénről nem sok szó van benne, amikor meg talán tágabban értelmezhető a kifejezés a cikkben, akkor is nyilván a dekarbonizációval, gyak zöld összefüggésben használják.
    Továbbra is fenntartom, a szén és olaj iparnak nincsenek közös érdekeltségeik, gazdasági kapcsolatuk, csak ellenérdekeltségeik, nincs közös lobby!

    "Tehát a mondat azon részére ami a különbséget írja le sikerült reagálni, azon felére ami a te állításod cáfolata lenne azt valahogy meg ikerült kihagyni. Szánalmas vitakultúra."
    Aha és hogy néz ki a közös érdekérvényesítés náluk a CO2 kvóta ügyben? Hogy az eredeti agyalgásodra visszautaljak? ;)

    "CO2 kvótázás szerintem egy elbaxott dolog is."
    Szerintem meg egy nagyon jó megoldás, és a szakértők szerint is."
    Szuper.
    Viszont elfelejtetted kifejteni, hogy pontosan miért is jobb, mint más megoldás, pl az általam említett, a környezetvédelmi költségek beépítése a termékek árába! :O

    "És ahogy látom ezzel pontosan te is így vagy a fosszilisiparral kapcsolatban. ;)"
    Rosszul látod. Én képes vagyok érveket tenni az állításaim mögé. Meg tudom indokolni hogy miért rossz a környezetnek a fosszilis ipar..."
    Már megbocsáss de ebben a bekezdésben én nem sok érvet látok, csak savazást, meg önfényezést.

    "Akkor jó nagy balfaxok, hogy mégis erre költenek. :D"
    Valszek nem azok, mivel a költésük nélkül még jobban vissza lennének szorulva, még keményebb/még hamarabb meghozott törvények születtek volna velük szemben."
    Vagy nem. A dohány jövedéki termék, jó sok adóbevételtől esne el az állam, ha egyik napról a másikra betiltanák! ;)

    "A lobbi pénzek bemutatott aránya a te eredeti 50-50 álltásod cáfolata volt. Persze miután így kiderült róla hogy a szokásos valótlan állításaid egyike a sorban, már hirtelen nem is olyan érdekes és próbálod kerülni is a témát."
    Jaj közben megtaláltam a cikket, amire hivatkoztam:
    https://hbr.org/2016/10/research-whos-lobbying-congress-on-climate-change
    "Our results, published in August in the Academy of Management Discoveries, show that both brown and green firms are active in lobbying. We found a U-shaped relationship between greenhouse gases emissions and lobbying, which means that the highest and the lowest greenhouse gas emitters spent the most on lobbying related to climate change. Meanwhile, companies that had average levels of emissions spent the least on lobbying, perhaps due to having less to gain or lose from potential changes in laws.
    ...
    However, our data also shows greater lobbying activity among greener firms within these same industries, perhaps because their firms can leverage new regulations to gain a competitive advantage over industry rivals. For example, one of the greenest utilities in the nation, Pacific Gas and Electric (PG&E) spent the second highest amount (an estimated $27 million) of all firms lobbying on climate change in 2008 — just behind ExxonMobil, which spent $29 million lobbying and produces an estimated 306 Million tons of GHG emissions. PG&E openly supported a cap-and-trade system for carbon emissions, and even left the U.S. Chamber of Commerce over the organization’s vociferous opposition to carbon regulation."

    "Eredeti állításod alapján itt ontopic maga a lobbi pénz. Erről viszont megfeledkeztél és csak az offtopic fejtegetésbe mentél bele. Ismét csak azt látszik hogy próbálsz elterelődni a kérdésről ami kapcsán nem tudsz érdemben reagálni az állításod cáfolatára, viszont el sem ismered hogy tévedtél..."
    Gondoltam, hogy a bizonyára általad is ismert, általam csak figyelemfelhívásként felhozott tényekből a következtetést magad is le tudod vonni. Ezexerint ez nem sikerült!
    Segítek: 1. Az USA belpiacos fegyvereladásai hatalmas üzletet jelentenek, nem valószínű, hogy a fegyverpiaci cégeket, azok lobbierejénél fogva miatt is egy eset önmagában meg fogja törni, ha a kismillió másik példa sem teszi, meg az ijesztő statisztika. 2. Az USA társadalma gyak erőszakközpontú, a fegyverek kivonása nem fogja véleményem szerint számottevően csökkenteni az erőszakos bűncselekmények számát.

    "Persze elmondtad már hogy te elismered ha tévedsz. ..."
    Nyilván ilyet te még csak nem is állítasz. XD Pedig a tudás első lépése, hogy belássuk a tévedéseinket ugye. ;) Tök jó, hogy most is a hsz-felét a vitapartner cikizésével, személyeskedéssel töltöd meg, és nem azzal foglalkozol, hogy te mit tudsz, vagy nem :D