Manor Lords
  • AnuluWork #20
    Persze, teljesen jó a dolog, az elejétől írtam is a Medieval shitben, de azért zavaró volt, még ha béta és demo is, mert azért melóztam eleget hozzá, és végre jó pályán is kezdtem, hogy megtapasztalhassam ezeket a hibákat és be kellett fejeznem, mert nem volt mit csinálni, pedig kipróbáltam volna a hadsereg részt is, de az kimaradt. Viszont nem értem, hogy miért kell iron bánya külön, miért nem elég a pit minden nyersanyagra.

Ha jól emlékszem 155 családdal fejeztem be a demot, és sajnos kevés a hely komolyabb építkezésre, főleg ha terveznéd a falut. Láttam én gyémánt alakzatot ami bevált a faluszerkezetre, de sajna olykor bugos a bekötés. Amit A irányból elfogad, Bnél kezdve már nem, így néha bukik a történet, pedig működhetne, eddig ez a legjobb variáció a házakra, de mégse az igazi.

Ami még zavar, az a sima storehouse mérete és a bővíthetetlensége, miközben a granary 1500ra bővíthető.

Az ökrös rész se egyértelmű, hogy két ökör esetén is miért csak egy hely van, még úgy is, hogy bármikor felkapható a bázis?

Az állattartás is elég kusza. Azért ott is volna javítható elem.

A házak kapcsán gondolkodtam el, hogy igazából nem is kell annyi nagy területű parasztház sok kerttel, mert a zöldség, tyúk, kecske ugyan hoz pénzt, árut, de egyszerűen a storehouse kapacitás miatt nincs arra elég ember, hogy 250 hely kapcsán 1 embert feláldozz újabb storehousera. (Meg ha van trade post, utána a kaja nem probléma, főleg ha van más amit eladhatsz jó pénzért. Tüzifa detto.) Ráadásul a kis kert felhúzása (kivétel a zöldség, az azonnal van, amit pénzért veszel - állatok - az meg nem ...) külön építés és emiatt időigényes történet. Tehát kell pár kertes ház, és sima ház a lakóknak. Először nem mertem sima házra letenni, mert nem tudtam, hogy lesz-e még valami fejlesztési lehetőség, de csak a kiskert és tyúkok miatt nem éri meg, a lakók többet érnek, szerintem, mint a pénz és áru amit az állatok hozHATNAK idővel. Sőt, amikor láttam, hogy "bürger"ben gondolkodik a 2. szinten, azért is váltottam át sima házra, hátha az adja majd a polgári házat, ami a falut mezővárossá vagy várossá változtatja. (Nem vártam ki a következő szintet, hogy legyen 999 családom, meg hely se volt hozzá, de lehet, hogy ma megpróbálom. :D) De nem. A kertes házas család és a sima házas is bürgeresedik. Ez szerintem baromság. Meg kellett volna különböztetni a parasztot a városi polgártól. A kertes ház miatt ez nincs így. :D Kár ezért a ziccerért, még ha nem is végleges a dolog, de azért sajnálom. Először féltem is, hogy ha bürgeresítem a házat, a paraszt nem fog dolgozni a mezőn, meg házat építeni, mert ő bürger és kereskedik.

Igazából felejtsd el, hogy az egész falu kerítésen belülre kerüljön, ennyi fa szerintem nincs a térképen, ráadásul annyira dimbes-dombos a táj, hogy az már fáj egy ilyen várostervező játéknál.

Viszont a többi megye elfoglalása, egy-egy területen bizonyos ipar felhúzása segíthet majd a dolgon, de egyelőre el nem tudom képzelni, hogy ebből hogy lesz az, amit terveznek, hadsereggel, támadással, harccal, de azért reménykedek.

A legjobb címertervező címre viszont benevez ez a program. Nyilván a véglegesig finomítanak majd a karaktereken is, van fejlesztési fa is, szerintem lesz multi is, tehát jók a kilátások, csak félek a kis térkép miatti problémáktól, de egyelőre azért, mert nem tudom mi a cél: kis falvak egy átlagos térképen, ezekből több, vagy egy nagyobb. Az se tiszta, hogy a többi megye fog-e építkezni, és ha megszerzed lesz már ott valami kis település, vagy sem. Attól függően lesz jó a játék, hogy melyik opciót választják. Ha nem épít majd az AI lord kis települést, akkor a sokadik megye után már nem lesz akkora kihívás hosszútávon, mert monotonná válik, ha pedig épít, akkor kérdés milyet és mennyire jól: AI szinten borzalmasan össze-vissza, vagy értelmesen. Mert elfoglalása után lebontani mindent, mert szarul lett felhúzva, nos huh, az érdekes lesz. Ha pedig nem épít, akkor ugyanazt még egyszer (kétszámjegyű megye van) felépíteni a nulláról egy kicsit monotonná válik majd. Szerintem ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az a fránya kerítés a kocsmánál. Újra kellett építenem a kocsmát, mert sehogy se tudtak kijönni. :D

A templomajtó magassága:

A bánya:

Falu (sokkal nagyobb):

A Lord (amúgy női karakterrel toltam, de mindegyikre ezt a piros ruhás szakállas bohócot adta be :D):

Erődfal (elképesztő a kidolgozottság itt is!):

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.10.09. 12:21:10