• kvp
    #3
    Megneztem, es igazabol barkitol es barmilyen forrasbol (email cime legyen) elfogadnak valodi penzt ha valaki befizetni szeretne, de ha kivenni szeretne valaki, tehat valodi (a sarki kisboltban is elfogadott) penzze szeretne konvertalni az virtualis valutajat, akkor a kovetkezo adatok kellenek a kezelo cegnek:

    Full Legal name - teljes nev
    Date of birth - szuletesi datum
    Address - lakcim
    Proof of Address / phone jurisdiction - jogilag ervenyes bizonyitek a cimrol (=lakcimkartya)
    Description of source assets - ??? (gondolom, hogy mit akar atvaltani)
    Passport or other similar government issued identification - utlevel vagy szemelyi
    Facial verification (arckep)

    Es akkor osszegtol fuggetlenul 75 dollar fix kezelesi koltseg fejeben (= 22 581,38 magyar forint) par heten belul at is utaljak az osszeget az illeto fogado bankja szamara, amennyiben a fogado bank ezt hajlando elfogadni. (azt irjak, hogy sok bank a csalasok es a bunozes miatt erre nem hajlando, az EU-ban erre egy tobbe-kevesbe egyseges szabalyozas van)

    Szoval befizetni nagyon konnyu, de penzt kivenni belole kozel lehetetlen, de ha igen, akkor az osszes erintett orszag osszes erintett bankja es bunuldozo szervezete ellenorzi az illetot. Plusz megvan az atutalonak kb. minden ahhoz, hogy az kifizetest kero szemelyazonossagaval visszaelhessen a jovoben. A hulyenek is megeri... akarom mondani igazabol csak neki.

    Egy virtualis penz nem sokat er a gyakorlatban, ha nem lehet kivenni. Ilyenek a videojatekos penzek is, amikor a jatekfejleszto ceg megengedi a virtualis penz vasarlasat valodi penzert, de a virtualis penzt onnantol semmilyen modon nem lehet valodi penzze visszavaltani, csak max. ha mas, eppen beszallo jatekosoknak kez alatt es a hivatalos forumokat megkerulve eladja valaki. Na kb. ezt tudja a legtobb virtualis penz jelenleg. (meg a legnepszerubb bitcoin-bol is nagyon nehez vagy nagyon kockazatos valodi penzt csinalni es jo esellyel magara rantja az ileto az osszes hatosag ellenorzeset, ugyanis az ezzel foglalkozok kozott jellemzoen a valodi penzre valtok a tenyleges bunozok)