• kvp
    #8
    A kezi iranyitasuban az a lenyeg, hogy pontosabban lehet vele mozogni, tehat kis helyen (pl. egy varosi kikatorban) is hasznalhato. Aztan az overe tuzi a katona a ket hajtomu csomagot es eloveszi a fegyveret. (a videon lathato, hogy lehet levenni, meg ujra felkapni) Az elrakott hajtomuvekkel a kato gyalogosan mozgaskepes es nem kell a hajtomuveket hatrahagynia.

    A legdeszkas megoldas nemcsak gyorsabb, hanem szabad marad az egyik keze is, viszont lathatoan azokkal egyensulyoz, hogy ne boruljon fel es sokkal nagyobb nyilt ter kell a hasznalatahoz. Tovabba leszallas utan nem tudja a hatan elvinni a deszkat, mivel az tul nagy es a valtas is nehezebb lenne a repulo es a harcolo mod kozott.

    Nem veletlen, hogy az eredeti koncepcioban a hatizsak resze volt a hajtomu csomag es igy repules kozben es a foldon is konnyu volt cipelni. Viszont nem tudtak megoldani, hogy a hajtomuvek langja ne akarja folyton leegetni a felhasznalo labat. Mindket uj megoldas megoldotta ezt a problemat es mig az egyik a sebessegre, a masik a kis helyen torteno pontos manoverezesre idealis.

    Varosba, atugrani egy hazat a szomszed sikatorig vagy felmenni a tetore a kezi hajtomuves a jobb, mig hajofedelzetre juttatni egy csapat katonat igazabol egy rendes kabinos ducted fan vtol lenne az idealis, elhuzhato oldalajtokkal a kiszallashoz es fedelzeti gepfegyverekkel az onvedelemhez. (lasd bell x22 a valosagban 1966-bol vagy a samson az avatarbol)