• Macropus Rufus
    #8
    és ez annyira így van, hogy évekkel ezelőtt ez meg is történt itt, kis hazánkban.
    Egy biztonság technikával foglalkozó cég kamerákat installált egy irodaházba. A rendszer nem volt még teljesen élesítve, még csak a belső hálózat volt aktív, kifelé a tűzfal blokkolta a adatforgalmat. Tehát a kamerások dolgoztak, a rendszer gizdák szintén. Ezek utóbbiak vették észre, hogy valami nagyon-nagyon ki akar menni a tűzfalon keresztül, valahová. Na de mi akar kimenni amikor gyak semmi nem üzemel még csak a kamera rendszer a teszt miatt, szigorúan intraneten. Hát a kamerák akart kimenni. Mindegyik kamera egy bizonyos ip-hez akart kapcsolódni ami teljesen véletlenül kínai cég tulajdonában volt és nem a kamera gyártója volt az a cég. Nahát.
    Természetesen azonnal leállították a tejes megfigyelő rendszert és az egész kameraállományt vissza adták a beszállítónak, hogy egye meg.
    Indult a vizsgálat: kiderült, hogy egy csere miatt a kínai belpiacra szánt kamerákból került ide is. (akarom elhiszem akarom nem, hogy véletlenül...)
    De: ha igaz, akkor a kínai állam tényleg a lakásukban figyeli meg a mit sem sejtő embereket. Tehát ha ők azt mondják, hogy a kamera gond, akkor ha valakik ő tudják miért is az. A fenti esemény óta igen csak nézve van, hogy mi hova kommunikál ui. nekem is van vagy 10 kamera a házon. HikVision, de ugye azok is kínaiak....
    Egyenlőre még nem akartak pofázni kifelé...