• Tetsuo
    #6
    Biden/Obama, Netanyahu, Macron, Merkel, Michel és von der Leyen semmivel nem különbek Putyinnál sőt, erkölcsiségben és szellemiségben még rosszabbak az orosz elnöknél.
    Az évszázadok során a világpolitika olyan szintre süllyedt, hogy általában véve az útszéli kurvánál is alantasabb egy politikus élete Keleten és Nyugaton egyaránt. Bár Keleten még található itt-ott államférfi és több kiemelkedő tehetség, Nyugaton ezek már eltűntek, csak az önös érdek, hedonizmus, korrupció és egyéb károkozás, gonoszság előtti szervilis behódolás, a legalacsonyabbrendű emberek legmagasabbra emelése, az ördögi társadalomformálás/-rombolás, csoportok és egyének identitás- és értékvesztése maradt. A hazugságok, hamis retorika, hamis kultúrák, hamis világokban való, mindent felemésztő pazarló, állati ösztönöket kiélő dagonyázás jellemzi a politikát.
    A diplomácia annak része, de talán még alantasabb, hiszen még hamisabb: baráti országok, cégek és emberek permanensen egymást lehallgatják, manipulálják. Úgynevezett demokráciákban titkos szerződéseket kötnek, több szinten megállapodnak...

    A hazudott liberális demokrácia mint társadalmi forma a legrosszabb mind közül, mert valóban a történelem során eddig ez a legembertelenebb társadalmi berendezkedés, a legalacsonyabb rendű szellemiség az államot illetően.
    A liberális demokráciák minden szólama hazugság, elveik üres frázisok, céljuk a rombolás.