• kvp
    #2
    Ez egy fakitermeles optimalizalo szoftver. Ha mar mindenkeppen ki akarja valaki vagni a meg meglevo erdoket, akkor segit abban, hogy a leheto legoptimalisabb modon, a betakaritott famennyiseget maximalizalva tegye. Ugyanez vonatkozik a faultetesre is, megmondja a felho(k)bol, hogy mikor erdemes ultetni, hogy meg is maradjanak az uj fak.

    Normal esetben ezeket a feladatokat egyetlen erdesz is kepes elvegezni, maximum a helyi meteorologusokat felhivva, de ha csak betanitott munkasok allnak rendelkezesre, akkor az erdesz helyettesitheto a fenti felho alapu szoftverrel. Csak odaadjak a favagoknak, akiknek a szoftver megmondja, hogy mit vagjanak ki es hol, meg hova ultessenek uj fakat. Es a keszitok megigerik, hogy a mukodeset veletlenul sem a sajat hasznuk maximalizalasara lottek be. :-)

    A masik szoftver meg a kocsin szalitott farol megmondja, hogy valoszinuleg honnan loptak. Ez legalabb tenyleg hasznos, mert egy atlagos rendortol nem varhato el, hogy ranezesre megmondja honnan van a rakomany.