• kvp
    #7
    A padlo nem jo iranyban van a kepen levo hajon. Ha beinditjak a hajtomuveket, akkor mindenki a hatso ablakokra kenodik. A termeszet torvenyei szerint egyebkent az idealis forma urben mozgo objektumok szamara a szivar forma:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/%E2%80%99Oumuamua
    Erre a formara kopik az apro utkozesektol minden objektum ha eleg ideig halad az urben. Ezek utan ertelemszeruen ez lenne az idealis urhajo forma is ha nem kell legkorben mozognia. Alul a hajtomu, folul a jarmu eleje. (gravitacios terben es gyorsulaskor a "lefele" a menetirannyal ellentetes iranyban van, fekezeskor erdemes megfordulni, hogy csak 1 hajtomu csoport kelljen es akkor a padlo is padlo maradhat)

    Kepzelj el egy atlagos impulzussal halado modern melyuri urhajot ugy mint egy tornyhazat, aminek az aljan van a hajtomu es az tolja elore. Raadasul viszonylag konnyen megepitheto formarol van szo, amirol tudjuk, hogy eleg merev is. (egy cso az sokkal merevebb es stabilabb mint barmilyen doboz forma) Ha lebegni kell, tehat nem gyorsulunk sehova, akkor pedig a gomb az idealis forma. (kerdezz meg errol egy vizcseppet vagy barmilyen bolygot) A csapott vegu szivar forma pedig az idealis gomb gyorsulas iranyaba elnyujtott valtozata.