• Tetsuo
    #30
    Nincs tiszta technológia, amit valaki kifejlesztet a nulláról. Minden technológia már kitalált, felfedezett dolgokra épül. Ha egy szabadalomnak az őseredetét kutatnánk, a kerék használatáig vagy még előbbre kellene visszamennünk. Álszent magatartás az egyik szabadalom mögé lopást láttatni, míg a másik ideológia térfelén elhallgatni azt.
    Az 5G mobiltechnológiák szabályos szabadalmi eljárások folyományaként elsőként kínai cégeknél jelentek meg a gyakorlatot tekintve. Abban az időben a nyugati cégek a fasorban sem voltak hozzájuk képest.
    Ez pedig nem egy véletlen csillagállásnak köszönhető, hanem a kínai gazdaság és az állami R&D-inspiráció erejéből fakad. Vélhetően számtalan hasonló elsőbbség fennáll jelenleg is, éppen emiatt támadják ezen cégeket és az államot piszkos módszerekkel nyugati ellenfeleik. Az éves szabadalmak számát illetően Kína már egy ideje átvette a világelsőbbséget az Egyesült Államoktól, és a minőség területén is halad előre, úgy tűnik megállíthatatlanul - ezért a sebtében tákolt és indokolt szankciók.
    Kínában olyan potenciál van, ami Amerikában csak volt valaha.