• Tetsuo
    #81
    Alapvetően félreérted a kereszténységet (és más klasszikus vallásokat). Nem a hívő ítélkezik,hanem majd Isten. A hívőnek nem a bűnöst, hanem a bűnt kell elítélnie, de azt megalkuvás nélkül.
    Berögzött, istenellenes gondolkodás eredménye lehet, hogy azt hiszed én pl. haragszom valakire, vagy akár gyűlöletet érzek azért, mert valaki homoszexuális. Véleményem szerint (és valószínűleg ez a helyes keresztény hozzáállás, de nem vagyok vallástudós), a homoszexuális ember azt kapta amit, vagy olyan állapotba került, amilyenbe, de az ő feladata az érzéseit legyőzni, elkerülni az adott szexuális magatartást, elsősorban a tettet, majd a szavakat, de a gondolatokat is. Ha pedig elkövette ezeket, ennek megfelelően be kell vallania bűnét hivatalosan (gyónás) és önmagának is, majd vezekelnie kell érte.
    Ezt nem más hívők kérik rajta számon, hanem önmaga magán.
    Nincs tökéletes ember, mindenki vétkezik bizonyos dolgokat, bizonyos mértékben. A heteró ember is ha fantáziál más feleségéről, pornót néz, esetleg felszarvaz/megcsal valakit stb. - bűnbe esik. Ennek is hasonló menete van.
    Fontos itt megjegyezni, hogy extra bűnök is jelen vannak manapság, ami talán nagyobb is, mint az eredeti: kérkedés a deviáns életmóddal, "büszkének" lenni rá, terjeszteni annak elfogadását.
    Hogy kinek a bűne milyen mértékű, és hogy vezekel, azzal a rendes hívő nem foglalkozik, az egyéni dolog, majd Isten (ítélő Krisztus) előtt meg lesz mérve.
    Nagyon lényeges, hogy a bűnt viszont felfedi az igaz hívő, segítve ezáltal a bűnösnek is, és környezetének, hogy ők ne kövessék azt. Ha ez társadalmi szinten tobzódik, az ellen kell szólni és tenni, rendíthetetlenül az igazság mellett állni, vagyis segíteni eligazodni az embereket abban, hogy mi a bűn, és mi a jóság.
    A keresztény Szentírásban éppúgy benne van, mint a muszlim Koránban utalással, de a hadiszokban konkrétan, ahogy a Védák részletesen taglalják a végidők jeleit és történéseit mintegy jövendölésként többszörös allegóriákkal, archaikus szimbólumokkal és egzakt történeti elbeszéléssel. Eszerint a globális civilizáció összeomlása felé közeledve a jó mininkább rossznak, a rossz mindinkább jónak lesz beállítva, és üldözni kezdik azt, aki az igazat mondja.
    Ennek ellenére kell Isten követőjének ragaszkodnia az igazsághoz és betartania utasításait, parancsait akár mártírhalált halva, mint tették azt már többen.

    Ezenfelül van még az isteni rend fenntartása, ami minden társadalom alappillére. Maradéktalanul egyre kevésbé lehetséges, de törekedni kell(ene) rá. A bűnöst a közösség hivatalos eljárással bünteti, okulásként és elrettentésként. Ha ez nem történik meg, annak eredménye Sátán rednszere: az anarchia és káosz. Modern társadalmunk liberális "büntetésvégrehajtása" nem is büntet, hanem maszatol, szőnyeg alá söpör (ellenben az igazságot meg bünteti) - egyre inkább szabadosabb, kaotikusabb társadalom formálódik ki, ami egy Özönvíz előtti, bűnben teljes emberiséget idéz. Erről szólnak a próféciák.
    Napjaink társadalmi folyamatai, de környezeti is, mind ezt támasztják alá.

    A Bibliát (és a Védákat) nem ismerő embernek úgy tűnhet, ez valami szektás képzelgés, de ha valaki utánajár, rá fog jönni, ez a kereszténység alapja. Egy keresztény embernek ezt kell vallania.
    Hogy rengeteg ember van, pl. a magyar kormány retorikájának bólogatva, vagy még szerte a világban, aki magát kereszténynek mondja, és nevet a fentieken? Persze. Meg van írva: "Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.04.12. 00:45:41