• defiant9
    #89
    "A hőhullámok száma nem emelkedik"
    Az extrém meleg napok szám is ott volt, és ausztrál és amerikai grafikonok is, sőt az MTA kutatóinak eredményei, következtetése is.
    In recent decades, unprecedented extreme summer heat waves have occurred in Europe, and they have exhibited an increasing trend since 1970s.

    "A CO2 mint tudod, az élet számára legalább olyan fontos lételem, mint a víz"
    Ez továbbra sem válasz a kérdésre. Várom az adatokat miszerint az emelkedett CO2 szint mennyivel is járult hozzá a mezőgazdaság teljesítményéhez. Az hogy 50%-al nőtt a termelés az a hamis okozat érvelési hiba.

    "Szal nem fogunk a szárazság, vagy épp az extra esőzések miatt minmeghaln"
    Szokásos szalmabáb érvelési hiba. Senki nem mondta hogy mind meghalunk. Ovis szinten rekedt a vitakukltúrád.

    "Egy működő erőmű idő előtt leszerelése és helyette azt teljesen nem helyettesítő naperőművel, nyílván erőforrást von el a gazdaságtól."
    Nyilván igen, de itt sem válaszolsz a kérdésre. Támogatod-e pl. a lentebb idézett kormány napelem telepítési programját? Jól döntöttek-e az USA, Kína, EU amikor energiát termelnek napelemmekkel? Persze ismerem már a gyáva sunyi vitastílusod, erre sem mersz majd egyenesen válaszolni.

    "Tekintve, hogy nem voltál hajlandó alternatív scenáriót megjelölni, ez a amondatod szín tiszta trollkodás, minimális számvetés nélkül."
    Én már jóval korábban írtam számot hogy egy becslés szerint hány trillió is lesz a klíma változás költsége.
    Többször kértem hogy az álltásod mögé tegyél olyan tanulmányt is ami ugyanarra a következtetésre jut mint te. Egyszer sem tetted meg. Váram akkor ezt a tanulmány ami igazolja hogy +10% lesz a klímaváltozás hozadéka. Látva a lehetésges hatásokat ez egy reálisabb jövőkép:


    "Mint jeleztem, a NOAA adatai alapján egy másik diagram is rendelkezésre áll, amit pont te linkeltél be. Szal a reakciód a szokásos struccpolitikád. XD"
    Igen, belinkltem az 1910-től indulót is, és még mindig nem adtál rá választ hogy miért is látunk emelkedő trendet?

    Illetve adtam arra is magyarázatot hogy a magas páratartalom és a meleg együttes ami az emberi szervezetre nagyobb terhet ró, a beidézett grafikon pedig ezt a két komponenst vizsgálja.
    Az hogy a NOAA 1961 előtti adatai hiányosak az pedig csak azon butaságod cáfolata amit 20 hsz-en keresztül szajkóztál, hogy hát bizony ott biza megvannak az adatok. Amikor megkaptad hogy hát mégsincsenek akkor meg csak lapítasz, de persze nem ismered el hogy ebben is tévedtél. De persze ’tudjuk’ hogy te ilyet nem tennél. Lol.

    "Nem vagyok hajlandó erre a témára több szót vesztegetni."
    Itt legalább végre egyenes felvállalod hogy nem vagy hajlandó tovább védeni a +0.2 C-s állításod ami olyan irreleváns blődség volt a globális felmelegedés mértékére amit egy témában alapszinten jártas sem követne el. Nagyot akartál mondani, nem jött be. Nem ez az első ilyen.

    "Két kérdés merül fel, hogy mi ezért, vagy ez ellen mit is tehetünk?"
    Erre már megadták a standard választ. Próbáljuk +2C alatt tartani a felmelegedést, CO2 kvótákat használni, csökkenteni a CO2 kibocsájtásunkat, megújuló energiaforrásokra is építeni. Minden fejlett ország ez irányba halad. Ezzel szemben vannak a magadfajta klímatagadó dilettáns konteós kisebbség, akik éltetik a magas CO2 szintet. Na vajon melyik oldalon is van több szaktudás?

    "Éertem, az hogy autót használok, attól leesnek a világ másik oldalán a koalamacik a fáról, ha lexarom a napelem, szélerőmű, vízi erőmű hatásait attól meg még az unikornisok és a csillámpónik is életrekelnek! "
    Szalmabáb n+1. Leginkább magadat járatod le ezekkel. Ahogy írtam 1db. autó kibocsájtása nem számít(ostoba aki ilyennel példálódzik), a teljes szektoré viszont már releváns adat. És természetesen az összes kellemetlen témát skip-eled továbbra is.