• NEXUS6
    #88
    "Az előrejelzések ellenére a szélsőséges időjárási jelenségek valójában még nem értek el olyan szintet, ami kilógna az éves fluktuációból. "
    Mondod te, a grafikonok pedig mást mutatnak."
    Melyik grafikonok!? :O A hőhullámok száma nem emelkedik, a trópusi ciklonok száma, energiája szintén nem.
    Mivel a hőmérséklet és ezzel együtt a csapadék mennyisége viszont igen, ez egy bázisévhez/időszakhoz képest "extrém" nyarakat, csapadékmennyiséget jelent. Itt az extrém sokkal inkább szakzsargon és nem egy olyan szélsőséges időjárási jelenség, aminek emberéletben, anyagi kárban mérhető növekedő hatása lenne.

    "Mi köze ennek a magasabb CO2 szinthez? Tisztán emiatt nőtt a bevétel, vagy épphogy csak marginális hatása volt? Ahogy mondtam élelmiszer túlteremelés van a nyugati világban, tudnánk még többet is termelni, de nincs fizetőképes kereslet rá, nem a CO2 a szűk keresztmetszet."
    A CO2 mint tudod, az élet számára legalább olyan fontos lételem, mint a víz. Ha több a csapadék, magasabb a hőmérséklet és több a CO2, a növények jobban fejlődnek.
    Tekintve hogy a szélsőségesnek ítélt időjárási jelenségek ezt nem rontják le, mint arról ezerszer szó volt a vegetáció nagysága globálisan 15%-kal nőt az elmúlt évtizedekben. Szal nem fogunk a szárazság, vagy épp az extra esőzések miatt minmeghalni! ;)

    "CO2 kibocsjátásról beszélünk, ez dominánsan a szén-hidrogének égetése. Tehát akkor ezek alapján a nyereség oldalra nem tudtál semmi érdemit betenni, csak azt mondod hogy olcsóbb lenne szén alapú erőművet építeni mint napelemet? (ez utóbbi egyénként igaz)"
    Őööö, ezt most jól nem értem, amit mondani akarsz.
    A lényeg, hogy a CO2 kibocsájtás, és a hőmérséklet emelkedés, amit ehhez kötünk nem okoz jelentős kárt, mint ahogy azzal riogatnak. Egy működő erőmű idő előtt leszerelése és helyette azt teljesen nem helyettesítő naperőművel, nyílván erőforrást von el a gazdaságtól.

    "Tippelgeti persze lehet, az hogy ez reális a tipp az meg csak egy bemondás."
    Tekintve, hogy nem voltál hajlandó alternatív scenáriót megjelölni, ez a amondatod szín tiszta trollkodás, minimális számvetés nélkül.

    "És ki mondta hogy ők döntöttek?...A szokásos strucc politikád."
    Mint jeleztem, a NOAA adatai alapján egy másik diagram is rendelkezésre áll, amit pont te linkeltél be. Szal a reakciód a szokásos struccpolitikád. XD

    "Az hogy a grafikont tisztán a hőszigettel magyarázod pedig merő butaság,a kutatók is tisztában voltak a hatással meg is említették."
    Szerinted, ha adott időszakban volt mondjuk 0.8 fok a regionális hőmérséklet emelkedés és a kisvárosból egy +3 fokos hőszigetet produkáló nagyváros lett, akkor szerinted melyiknek nagyobb a hatása!? Ennyi volt a kijelentésem, kérdésem.
    Nem vagyok hajlandó erre a témára több szót vesztegetni. Nyilvánvalóan itt is trollkodsz komolyabb érvek nélkül.

    "Magyarországon az extrém vízjárás mindkét végletére, tehát az árvizekre és a tartós aszályokra is fel kell készülnünk, amelyek akár viszonylag rövid időn belül is váltakozhatnak
    Az átlagosnál jelentősebb csapadékkal vagy tartós szárazsággal járó események, periódusok előfordulási gyakorisága az extrém csapadék indexeinek idősoraival és bekövetkezett változásukkal jellemezhető – mondta Bozó. ...."
    Igen, ezek a globális klímaváltozás regionális hatásával összhangban álló folyamatok. Két kérdés merül fel, hogy mi ezért, vagy ez ellen mit is tehetünk? Illetve, hogy ennek hatása eléri-e bármilyen szempontból is a súlyosan hátrányos, katasztrofális kategóriát?
    Mert egyébként kb egy olyan érdekesség, ami a meteorológusokat és a nyaralni/síelni indulókat érdekli.

    "Sok nagyságrendi különbség van 1 db dízel motor és a globálisan beépített víz/szél/napelemkapacitás közt. Az hogy erre építed az analógiád azzal ismét csak azt bizonyítod hogy a tények helyett lózungokat puffogtatsz. És természetesen az összes kellemetlen témát skip-eled továbbra is."
    Éertem, az hogy autót használok, attól leesnek a világ másik oldalán a koalamacik a fáról, ha lexarom a napelem, szélerőmű, vízi erőmű hatásait attól meg még az unikornisok és a csillámpónik is életrekelnek! ;)