• NEXUS6
    #83
    "Nem szoktam ignorálni a kérdéseket."
    Azt állítanád hogy minden ?-es mondatra adtál választ? Ordas nagy hazugság, ez új a repertoárodban."
    :O Jaaaa! Én mondjuk tényleg szoktam kérdésként megfogalmazni dolgokat, amikor a válasz triviális, vagy hogy jelezzem hogy az adott probléma megválaszolhatatlan. Azt hittem ilyen esetekre kérdeztél! :O Azt nem gondoltam, hogy te minden egyes kérdést faék egyszerűséggel teljesen komolyan veszel! :O Kevés az ilyen egyszerű ember manapság, meg kell becsülni! XD
    Ennek ellenére én sem kaptam mindenre választ ám!
    Erről beszélek:
    " Pl. megkérdeztem hogy a globálisan telepített napelemek akkor mennyivel is emelik az átlaghőmérséklet. Nem kaptam választ.
    megkérdeztem akkor azt is hogy a kockázat/nyereség elemzésed milyen hányadost is ad. Erre sem volt válasz.
    megkérdeztem hogy miért is emlekedett a szokatlanul meleg napok maximum hőmérséklet száma. Szintén sunyulás volt a válasz."
    Azt akkor miért nem fogadod el válasznak, hogy megadom, hogy ha majd te is legalább nagyságrendileg meg tudod adni a tengerszint emelkedésének nagyságát, vagy a hőhullámokkal, hidegbetörésekkel, trópusi ciklonok számának szignifikáns növekedésével kapcsolatos kapcsolatos előrejelzéseket, paramétereket. Kérlek add meg ezeket és ne sunnyogd el megint!!!! XD

    "Szerinted értelmes kérdés ezekután a szén/alaperőmű vagy napelem? ;)"
    Igen, és mellébeszélés helyett továbbra is várom a választ. A szokásos gyáva módszered amikor nem mersz kimondani valamit mert akkor szembesíteni lehet vele."
    LOL. ha nem tudtad a válaszomból kiszűrni a lényeget, akkor sajna nem tudok rajtad segíteni.
    Elég nehéz lehet az élet számodra, akár egy sima bolti bevásárlás, amikor szembesülsz, hogy A termék nem található a polcon és ezt vajon tudod-e mással helyettesíteni? A világ a te szemedben valami végtelenül bonyolult, Apollo projekt szintű dolog lehet! :O

    "Tényleg olyan gyenge a felfogásod hogy ezt már 4x kell leírni? A legjobb minőségű konzisztens adatok a repterekről származnak. Ezek pedig tipikusan a városok környékén vannak, ami azért is releváns hely mert az emberek is ott vannak nagyobb számban, akikre a hőség végül is negatívan hat...."
    :O Őööö izé. Csak szólok, hogy a repülőtéren nem azért van meteorológiai mérőállomás, mert az a meteorológiai mérés szempontból ideális, hanem mert a repüléshez szükségesek olyan meteorológiai adatok, amelyek az adott repülőteret jellemzik: légnyomás, szél, látás, felhőalap, csapadék, veszélyes időjárási jelenségek. Valóban a repülőtereken vannak pont emiatt meteorológiai állomások, azonban mint jeleztem 1960-ra már 100 éves volt az USA több száz mérőállomással működő meteorológiai hálózata! Egyszerűen nem igaz, hogy 1960 előtt nem volt jó minőségű meteorológiai adat egy olyan mórickaábra bonyolultságú diagram összeállításához, amit belinkeltél! :O
    Nem akarlak megijeszteni, de hát ezt benyelted! De nem tehetsz róla! Na ez a szakma felelőssége, hogy hülyítik az embereket, az időjárással, klímával, globális felmelegedéssel kapcsolatban!
    Folyt köv, lesznek még itt érdekességek!

    "Az elemzés erre az adatbázisra épül:
    NOAA Datasets and Documentation
    Egész nagyvárosok kapcsán(pl. New York, Chicago) csak egész kései évtől vannak konzisztens adatok."
    Aha. Menjünk végig az egészen újra. Na most megint vissza az ábrához, mi a címe:Heat Wave characteristics in 50 large U. S. Cityes 961-2017.
    Namost mi is az heat wave hőhullám, kánikula? Egy adott régióra és évszakra meghatározott, jellemző hőmérsékleti értéket tartósan átlépő, általában magas légköri jelenség, anticiklon hatására létrejövő hosszabb meleg időszak. OK. Miért izgasson ez bennünket. Mert mondjuk a mi klímánkon élő emberek nincsenek hozzászokva egy tartós +35 fokos hőmérséklethez, ami megnöveli a különböző betegségekben, pl keringési zavarokban szenvedők halálozási kockázatát. Mondjuk Marokkóban a +35 fokon csak röhögnek, és ettől kezdve ugye ez kevésbé egzakt tudományos, inkább egyfajta tapasztalati jellegű dolog, egy bioklimatológiai kategória.
    Namost feltesszük, hogy a globális klímaváltozás hatására sok emberlakta településen az átlaghőmérséklet, és a maximális hőmérsékleti értékek növekedhetnek, plusz az anticiklonális, melegebb időjárási régiókból történő légtömeg betörések is emelkednek. OK. Mérjük ki a a megfelelően telepített mérőállomásokon a hőmérsékleti, légnyomás, felhőzet adatokat és ezt vessük össze az előző évek statisztikáival. Szuper. Ki is jöhet egy emelkedési tendencia.
    Azonban amire utaltam, hogy Amerika lakossága és a lakosság városi aránya jelentősen növekszik, ami gyakorlatilag azt hozza magával, hogy a kis meteorológiai mérőállomás, ami 50 éve a puszta közepén volt, ma egy viszonylag beépített területre kerül, és bizony elkezdi a mért értékeket befolyásolni a települések hősziget jelensége, ami mégegyszer független a klíma a helyi időjárás változásától!!!
    Mennyire lesz egzakt az adat szerinted?
    Aztán az adatbázisba belekukkantva láthatjuk, hogy abban 1949-től szerepelnek mérési adatok! Akkor most miért direkt 1961-től indítjuk a diagramot?
    És biztos hogy nincsenek régebbi adatok!?
    Folyt. köv, még látom van itt még érdekes dolog 1-2.

    "Pont az utóbbi évtizedekre volt a kérdésem, hogy miért nem növekszik a katasztrófák száma, ha olyan nagy hihetetlen klímakatasztrófahelyzet van!?"
    Amire 3x kaptál már választ. Megpróbálnál akkor esetleg a válaszra reagálni vagy tényleg olyan primitív vagy hogy a kérdésed szajkózod el újra és újra?"
    Ok. tehát egyetértünk abban, hogy a gazdaság általános növekedésével, az infrastruktúra fejlődésével az országokra egyre kevésbé vannak szélsőséges, katasztrofális hatással a változások. Ezt meg tudod erősíteni?

    "OK. Tehát akkor a CO2 miatti globális felmelegedés negatív hatásait adóforintokból kell kompenzálni. Szép nagy kiadási oldalunk már van is. Mit állítasz ezzel szembe, nyereség oldalon?
    Climate impacts 'to cost world $7.9 trillion' by 2050"
    Érdekes elemzés.Eszerint a világgazdaság 3%-kal lesz kisebb a prognosztizált klímatikus hatásokkal, extrém időjárási jelenségekkel, mint anélkül. Szerintem ez nem olyan rossz tekintve, hogy a COVID járvány önmagában 3-4.5% visszaesést jelent!
    Másrészt továbbra is fenntartásaim vannak a klímaváltozással kapcsolatos prognózisokat illetően, amikor alapadatokat sem kapunk erre vonatkozóan. Továbbá általában a negatív hatásait szokták mindig figyelembe venni, a pozitívakat meg nem. Pl említik, hogy az orosz gazdaság esetén a szibériai olajkitermelést veszélyezteti, hogy felolvad a permafoszt és pl eltörik az olajvezeték. Aha másrészt meg pont azért válnak gazdaságosan kitermelhetővé, mert ebből a szempontból pozitívan változik a szibériai klíma. Hogy van ez?
    Ugyan ez nállunk. Persze növekszik az évi átlaghőmérséklet, mondjuk mert "szélsőségesen" enyhék a telek. Épp ezért nem dobáljuk ki a pénzünket az ablakon fűtésre. Akkor most mennyit veszítünk?

    "Tényleg, hol!? :O Bocs elkerülte figyelmemet! "
    Nem kerülte el. Pl. az ausztrál adatra is reagáltál. Ezek szrint csak a memóriád rövid."
    Aha, azt hittem akkor megértetted. Ezekszerint nem. Akkor sajna nem tudok mit tenni az érdekedben!

    "Szerecsére itt vagy te aki már elemzte a kockáatokat, nyereségeket. Csak az elmézést nem kapjuk meg ami alapján arra jutottál hogy minden a legnagyobb rendben. lehet hogy nincs is ilyen elemzésed és csak hasraütés bemondás volt ez?
    Nálad sokkal-sokkal okosabb emerek, Kínában, USA-ban EU-ban arra jutottak hogy napelemet telepítenek, egyre többet, CO2 kvótákat határoznak meg. Vajon mind hülye volt és te mondod itt a fankót? Azt is kértem hogy mutasd be azt a tudomáéynos elemzést ami ugyanrra következtetésre jut, miszerint nem kell napelem és mehet a CO2 ahogy csövön kifér. Nem tudtál ilyet felmutatni."
    Ez kedves tőled. Köszönöm az elismerő szavakat! XD
    Nézd, amíg mindenki a már megcsócsált, feldolgozott, átalakított eredményeket szajkózza, addig ne csodálkozzunk azon, hogy hihetetlen összhang van. Érdemes a nyájból néha kiválni, csak megjegyzem a szokásos léleképítő okosságot, hogy ha körbenézel a világban olyan dolgokat látsz, amit olyanok csináltak, akik nem elégedtek meg a tömeg számára kitalált táppal. És pont ennek köszönhető, hogy a szakóca, meg mamutprém kiskabát mára már nem divat. ;)
    Kezdésnek javasolnék kicsit a fősodortól távolálló, de azért megfeleő igényességű írásokat.

    "Ami után a kérdés ismert: felelős ember önti-e tovább az olajat a tűzre ha nem tudja mi lesz. Amire továbbra sincs válaszod. Mivel a helyes válasz a nem nagyon, legalább is próbál nem. Csak ezt nem mered kimondani mert akkor önmagaddal kerülnél ellentmondásba. Ezért inkább elsunyulsz előle."
    Jó, akkor had kérdezzek vissza. Elégedett vagy az egészségügyi rendszerrel? Nem? Akkor nyilván nem fogsz bemenni a kórházba sem, ha súlyosbodik esetleg nálad valami probléma!?
    Érted, mit akarok mondani? Na ennyire épeszű dolog ez az általad szajkózott ne öntsünk több olajat a tűzre. ;)
    De igazad van, mindenki menjen vissza az erdőbe, le a civilizációval, vadásszunk mamutot! Ja az már nincs. :O

    "Tény hogy a 0.2 fok a releváns időtávban(80-100év) hibás érték. Megkaptad a kérdést hogy akkor te mégis milyen időtávra gondoltál. Volt válasz? Nem. Sunyulás. Majd kijelented hogy te aztán minden kérdésre válaszolsz. Segítek. Ha ? -et látsz akkor arra kell reagálnod. Fog menni?"
    Milyen időtartamra? Mondjuk 20 évre? Kb amíg egy vidéki település Amerikában felfutott hogy nagyváros lett belőele, ahol már érvényesül a hősziget. Nyilván minden településnél ezek más időtartamok voltak. ;)

    "Leírtam hogy az a logikád miszerint maximum értékeket használsz a hőszigetek kapcsán hibás.
    Ezután megkaptad hogy már ennyire a szélsőértékeket favorizálod akkor a következő kellemtelen kérdés az a napi maximum hőmérséklet értékekre vonatkozott. Volt válaszod? Nem. A szokásos elsunnyogásod itt is."
    Bakker és elérkeztünk a komment fénypontjához.XD
    Mondmár meg nekem ha a NOAA kénytelen volt a repülőterekről 1960-nál nem régebbi adatokat kunyerálni, akkor ez most honnan került elő ez a csodálatos diagram egészen 1910-ig visszamenő adatokkal!!!!!???? XD
    Bocs időhúzásnak tűnik, de mielőtt a kérdésekre válaszolnék akkor most komolyan rakod egy bekezdésbe a hőhullámokra és a hőszigetre, nagyvárosok hőmérsékleti adataira vonatkozó dolgokat, amit nem értek, hogy miért, vagy még mindig, ezek után is kevered a hőszigetet, egy anticiklonális légtömeg megjelenéséből eredő klimatikus hőhullám jelenséget!? :O

    "Kb 70%-ban az utóbbi jellemző az USA-ra. Ebből te milyen következtetésre jutsz?"
    Arra hogy itt sem válaszolsz a kérdésre. Várom a kalkulációt hogy valójában milyen albedo hatása, vagy globális melegítő hatása van a ténylegesen telepített napelemeknek? "
    Ó ez roppant egyszerű: a szaharai telepítéskor a változás 0.39 fok volt, itt meg a napelemek 70%-át nem a tetőre telepítik az nagyjából annyi mint 0,273 fok globális hőmérséklet emelkedés! XD
    Maradhat!? :D

    "Nem, mivel nekik eszük ágába sem volt a Szaharába telepíteni a napelemeiket. A napelemek színének melegítő hatása a globális felengedésre olyan kicsi hogy ez annyira sokadrangú probléma hogy tényleg nincs a listán. A megoldás(világos festések) pedig ugyan egyszerű lenne, de probléma híján nem alkalmazzák. Próbálsz felnagyítani egy marginális számot, aminek még magad sem tudod megmondani az értékét, csak annyit hogy több mint 0."
    Tudod nem fognak napelemet telepíteni a Szaharába, mert az nem tudom feltűnt-e, hogy az Afrikában van!? :O Hülye vicc volt. Bocs. Illetve megvan nekik a saját sivatagjuk, pl Arizónában. LINK

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2021.03.27. 23:36:43