• NEXUS6
    #74
    "Vagy mégiscsak elfogadod akkor hogy a vázolt negatív jelenségek valósak és bolygó szinten olyan kockázatokat hordoznak amik hatása katasztrófális lehet a jövőben és a jelenben is szignifikáns hatásuk van?"
    A globális felmelegedés jellemzésére leggyakrabban használt mérőszám az átlaghőmérséklet emelkedése, egy számolt, önmagában jelentőséggel nem bíró elvont érték. Jellemzi ugyan a folyamatok trendjét, de adott területen, hogy milyen konkrét klimatikus változás, az hogy az az élővilág, vagy az ember számára kedvező, vagy kedvezőtlen valójában nem mond semmit.
    Nyilván egy könnyű kommunikációs lépés, hogy azt mondják, hogy ha az évszázad végéig tartjuk a +2/+1,5 fokot addig jók vagyunk.
    Igen de ez mit is jelent? Idáig már nem jutnak el az emberek, hogy az országuknak és konkrétan személy szerint nekik ez mekkora és miben megnyilvánuló negatív, vagy épp pozitív hatást jelet. Önmagában ez a +2 fok egy hatalmas BS. Az egyéb változások amilyen az időjárási extremitások, vagy még a tengerszint növekedés sem tekinthető általánosan érvényesülő hatásnak.
    Ha a változást tekintjük negatívnak, függetlenül attól, hogy az kedvező, vagy kedvezőtlen, akkor persze igaz lehet, de mégegyszer mondom, hogy a világ ennél azért bonyolultabb.

    "Ha pontosak a 100 éves adataink akkor ne kérdőjelezd meg akkor amikor nem igazolják a koncepciód, ha nem pontosak akkor meg ne hivatkozz ilyen adatra ha igazolni akarod ilyen időtávban az állításod."
    "Ahogy már mondtam nem haragszom, hiábavaló kísérlet megrpóbálni ilyen érzelmi töltetet adni a vitához. Válaszod az továbbra sincs, az hogy eszerint élsz annak meg eleve értelmezhetetlen a tárgya."
    Most akkor mire érted ezeket konkrétan? Ha van kellő precizitású 100 éves adat, pl az USA városaiban memutatkozó hőhullámok ilyenek, akkor azokat miért kéne kukázni? Nem az a gond a 100 éves természeti katasztrófákról szóló adatokkal, hogy régiek és akkor megposhadnak, hanem amit a forrás is ír, hogy hiányosak. Én kérek elnézést, ha egy kellően precíz adat véletlenül igazolja a kijelentéseimet, te meg nem tudsz olyanokat előhozni, ami a te álláspontodat erősítené. Szerintem én mindíg megindoklom, ha van gondom egy adattal, ha ez nem tetszik hozzál olyan forrást, ami cáfolja. Nekem ez a sopánkodás, hogy miért nem fogadom el, önmagában elég kevésnek tűnik, még ha emberileg mélységesen együt és érzek veled! ;)

    "Hamis. Az utóbbi 100 évben 1C-al emlkedett, 1960 óta pedig 0.8 C-al a globális átlaghőmérséklet."
    Köszönöm a pontosítást. A lényegen nem változtat, hogy a városok a napsugárzás magasabb arányú elnyelése miatt +5 fokkal magasabb hőmérsékletű mikroklímát produkálnak.
    "Mivel valótlanságot állítasz így besorolhatjuk annak."
    Őööö, miben is állítottam valótlanságot.

    "Én nem látom itt miből következne hogy ne lenne prioritás a globális felmelegedés, és nem kell vele foglakozni. Mi lenne az amikkel kell? "
    Gazdaság fejlesztés, infrastruktúra fejlesztés, szegénység felszámolása, egészségügy fejlesztése, ha haragos a szomszéd ország akkor hadsereg fejlesztése...stb. Tudod, csak a szokásos, hülyeségek, amivel az emberek a történelem során foglalkoztak. ;)

    "Tehát akkor csak eljutottunk oda hogy akkor mégsem mind1 hogy hova telepíted a napelemet, nem igaz hogy a fehér homok fölé telepített napelem hatása ugyanaz mint a tetőkre, vagyis mindenki nyugodtan szerelhet a háztetőjére napelemeket."
    Igen eljutottál végre te is ide! én kb a #65-ös hozzászólásomban összegezve leírtam. Üdv a klubban! ;)
    "Egyébként összességében a közvetlen hatásuk valóban inkább melegítő, ahogy mondjuk az aszfalt utaké is, de az igazi nyereségük akkor mérhető ha a kiváltott foszilis energiahordozók el nem égetését is számításba vesszük."
    Hát vegyed figyelembe, de most nem arról szólt a téma.

    "Ha ez az albedo ekkora probléma lenne akkor simán lehet azt mondani hogy akkor a Szahara másik felét meg fedjük le hófehér panelekkel, a házakat meg kötelező fehérrel/világossal vakolni, cserép meg nem lehet sötétszürke csak világos. Mivel ezek nincsenek is napirenden ez is azt mutatja hogy a globális hatás elhanyagolható. Látszat probléma amivel lehet riogatni."
    Az albedo kérdése az lenne?
    Az hogy téged nem foglalkoztat, szerintem nem jelenti azt, hogy valóban az lenne.
    Pl. Albedo hatása
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2021.03.25. 11:36:20