• defiant9
    #137
    "Ezek szerint te egészében átlátod az egész területet, úgy ahogy egyetlen kutató sem, mert ez kell ahhoz"
    Újabb, szalmabáb érvelés. Én azért fogadom el a nálam ’okosabbak’ véleményét mert felismertem hogy az én tudásszintem és kapacitásom nem elégséges olyan szintű elemzések és kutatások elvégzésére amire az ő erőforrásaik igen. A kérdés inkább az hogy te milyen alapon is helyezkedsz szembe ezzel a konszenzussal?

    "Igazad van, fogalmazd meg korrektebb módon és terjeszd! XD"
    Megfogalmazta korrekt módon a NASA is, 97%. Az hogy próbálod nevetségessé tenni az értéket mondván hogy ugyanúgy lehetne 3200% az egy szánalmas kísérlet, nem lehetne ugyanúgy 3200%, mert ahhoz egy nem szokványos számítási módot kellene alkalmazni és korrekten kommunikálni.

    "Vitatod az abban leírtakat?"
    A vita során tőled várok állításokat. Emeled ki azt a következtetést amit te relevánsnak tartasz és arról lehet vitatkozni. Ezt egyébként megtetted, erre jutottál:
    "425 millió év alatt a CO2 szint és a globális átlaghőmérséklet között matematikai korreláció és ezért közvetlen ok okozati összefüggés nem volt megállapítható. "
    Amire megadtam a választ hogy, ez ilyen időtávon igaz, de ettől még az emberi tevékenység skáláján van korreláció. Ezt nem tudod cáfolni. Mi lenne akkor a következő állításod? Amennyiben nem vagy képes ilyen állításokat tenni akkor vitaképtelen vagy.

    "Köszönöm, a pontosításodat."
    Albedó pontot is buktad.

    "elkötelezettséged komolyságát viszont kiválóan szemlélteti"
    Irreleváns, itt ipari és kormányzati léptékű napelem programokról beszélünk, akár utity scale-ben. Az hogy próbálsz egyéni szintre lemenni, és ott ellenpéldát keresni csak az álláspontod gyengeségét mutatja meg.

    "Kérlek fejtsd ki, hogy miért nem szükséges hálózatbővítés, illetve energiatároló létesítmények építése!?"
    Újabb szalmabáb, nem állítottam ilyet. A napelem telepítések kapcsolt infrastrukturális beruházásait az energetikai szakemberek határozzák meg.

    "Miért helyes PAKSII helyett egy ahhoz képest is nagyságrendileg drágább napelemes beruházásba belekezdeni, amihez azonban nyilvánvalóan nincsenek meg Magyarország gazdasági pénzügyi forrásai!?"
    Eddig állításod szerint 100%-ban támogattad a napelem telepítést. Akkor most ismét kihátrálsz e mögül és megkérdőjelezed azt? Próbálj már meg egyenes ember módjára elköteleződni, mert így nehéz. Tehát akkor vissza a kályhához: támogatod-e az említett kormányzatok napelem telepítési törekvésit jelenlegi formájukban vagy hibás döntésnek tartod?

    "Véleményem szerint nem kizárt, de további vizsgálatot igényel,"
    Ez a szokásos, lehet de nem tudni Nexus6 álláspont. Tudod mi jön? Ha nem tudni akkor nem öntünk olajat a tűzre. Vagyis a helyes döntés CO2 kibocsájtás csökkentésre vonatkozik. Arra persze mindig van klímatagadó eszed hogy egyoldalúan a kétségeket felhozd, súlyozás nélkül, de amikor számonkérhetően színt kellene vallani hogy akkor ennek mi is az eredője akkor már ott tartasz hogy tulajdonképp lehet hogy az egész kétség halmaz marginális és csak te fújtad fel.

    "felszabadul a helyi, regionális kormányzatok számára."
    A klímaváltozásnak mindig lesznek nyertesi és vesztesei, a kérdés eldöntése szemponjából az eredő ami releváns, sem az egyéni, sem önkormányzati szint nem alkalmas ilyen léptékű kérdés eldöntésére.

    "vagy bármilyen más pejoratív jelzők valamelyikével is illetsz, ignorálom az egészet."
    Ahogy mondtam, ez szíved joga. A vitából való kivonulás természetesen annak a teljes elvesztésével jár, amit ugye már eleve régesrég elvesztettél. Az hogy ezzel fenyegetőzöl engem nem hat meg, ha válaszaiddal tényszerűen átlépsz olyan negatív irányú minősítési küszöböket amihez a standard nyelvi kommunikáció már negatív jelzőket társít, akkor kimondhatom ezen minősítéseket. Amelyek egyébként pont azt célozzák hogy érzelmi választ indukáljon benned, és amikor legközelebb felmerül benned legközelebb hogy milyen kényelmes is elsunnyogni egy válasz elől akkor derengjen fel hogy ezt az orrod alá fogják dörgölni úgy hogy bántó jelzők is lesznek mellette, és ez fáj mert te magad is tudod hogy igaz, kitértél a vitapontban. Persze az is fáj hogy be kéne ismerni hogy tévedtél, sajnos van ez így, van hogy két rossz közül kell választani.