• defiant9
    #115
    "hogy a vizsgált publikációk 66%-a kiesett, mert nem foglal állást a kérdésben."
    Erre már válaszoltam. Reagátlál rá? Nem. Elmantrázod újra az állításod. Próbálnál esetleg fejlődni vitakultúra ügyileg?
    Elmondom a te ovis értelmi szinteden:
    Kiválasztok 200 véleményt amiről úgy gondolom hogy választ ad a kérdésemre miszerint valami jó vagy rossz.
    Ezeket elemzés után 3 kategóriába tudom tenni: azt mondja jó, azt mondja rossz, valójában nem foglal állást a kérdésben.
    Ha találok 97-et ami azt mondja jó,3-at ami rossz, és 100-at ami irrelváns/nem foglal állást, akkor az 97%. A nem állásfoglalásnak számtalan oka lehet, ahogy mondtam nem kötelező a publikálónak bármilyen kérdésre választ adnia, de ezt csak akkor tudom meg ha megvizsgálom a publikációját.
    A 3200%-od nem tudom hogy jött ki. Gondolom ismét egy hasraütés szerű szám beböfögése. Ez a védjegyed.


    "ami meghatározza, hogy adott körülmények között milyen szoros a a CO2-nek a hőmérséklet változására vonatkozó hatása"
    Lol. Az eredeti állításod ez volt:
    "425 millió év alatt a CO2 szint és a globális átlaghőmérséklet között matematikai korreláció és ezért közvetlen ok okozati összefüggés nem volt megállapítható. "
    Most eljutottál oda hogy megállapították hogy a korreláció mértéke változó. Ezzel persze nem cáfolod azt hogy jelen helyzetben lenne korrelácó. Stimt? Elfogadod ez utóbbi állítást, ezzel azt is hogy jelenleg van korreláció(függetlenül attól hogy 425 millió éve ennek mértéke más volt, akár ellentétes előjelű is)?

    "Megkaptad a választ, nekem tök mindegy, hogy hova telepítik. ;"
    Tehát akkor 100%-ban támogatod akár a sivatagba telepített napelemfarmokat, mert a hatása pozitív. Tényleg érthetetlen akkor eddig min görcsöltél ennyit. Ez a vita alapja. Ezek szerint csak trollkodás volt amit eddig csináltál.

    "Erről jut eszembe, amúgy a te házadon van napelem, csak hogy ennyire érdekel a téma?"
    A kérdés szempontjából irreleváns 1-1 egyén hatása. Ahogy mondtam támogatom a napelemek telepítését, mivel ez a CO2 kibocsájtást csökkentik.

    "Igen, ez jelentős probléma, ezért mondanám, hogy pl. belvárosokból ki kell tiltani a belsőégésű kocsikat."
    Továbbra is próbálsz a CO2-ről elterelődni. Napelemet elsősorban nem az egyéb légszennyezés miatt telepítünk hanem a CO2 miatt, de természetesen ez is egy faktor. A szén(hidrogének) égetése káros, mind rövid távon lokálisan, mind hosszú távon a klíma szempontjából. Erőművek esetén nem jellemző a népegészségre gyakorolt lokális hatás mivel távolabb telepítik.
    A te állápsontod ellenmondásos, szerinted pozitív hozadéka van a CO2-nek, de azt is mondod hogy mármost elértük a zöldíthetőség határát, ezzel szemben 100%-ban támogatod a napelem telepítését ami viszont csökkenti a CO2 kibocsájtást. Így néz ki amikor végre egyszer a sunyulás helyett kijelentesz valamit és összeomlik a korábbi álláspontod. Nem véletlenül sunyulsz a többi kérdésben még mindig, azok ugyanilyen ellenmondásokra mutatnának rá az állításaid közt.

    "Nem feltétlenül."
    További is csak a gyáva sunyulás. Fejtsd ki ez mit jelent! Állításom ez: egy napelem telepítése kapcsán a döntés kimetele bináris. Vagy telepítesz végül és elkezd áramot termelni, vagy nem. Milyen közbülső kimenetet tudnál leírni?

    "Szerintem kicsi az esélye,"
    OK. Tehát ezek szerint 2050-ig is az a jóval valószínűbb hogy pozítv a hozadék, vagyis vélhetően minden időtávon. Ergo akkor az a helyes döntés ha még több CO2-t bocsájtunk ki, nem fogjuk vissza magunkat? A szumma hatás ez esetben lesz a legjobb?

    "Azt hogy nem értem a kérdést."
    A kérdés azért született mert valami miatt 2100-at jelöltél meg dátumnak. Azt hivatott tisztázni hogy van-e inflexiós pont. Tehát most rossz, de később jó lesz. Úgy látom jelenleg az az álláspontod, hogy a teljes időskálán jobb a CO2/felmelegedés(ez esetben felesleges/átgondolatlan volt épp az évszázad végét megjelölnöd mint kiemelt dátum)

    "Pedig látod, hogy az összes értelmes kérdésere adtam választ, sőt még az értelmetlenekre is!"
    Ezt magad sem gondolod komolyan, csak most 10 kérdést simán ignoráltál. Ahogy mondtam ennyi elsunnyogás után már régesrég elvesztetted a vitát, valójában már az első sunyulás után, ezt azóta csak fokozod.