• kvp
    #3
    "Szvsz. nincs olyan rádiós zavaró technológia, ami széles frekvencia sávban folyamatosan fent tud tartani olyan szintű zavaró jelet ami teljesen lehetetlenné teszi hogy parancsokat küldjenek le a járműnek."

    A wideband jammer-eknek pont ez a feladata. Egyebkent eleg ha a jarmu radioja altal hasznalt savokat lefedik eleg eros feherzajjal. Nem kell ertelmes jelnek lennie, csak teljesen nyomja el a kommunikaciot megfelelo jelerosseggel. Ezek ellen csak line of sight vagy vezetekes kommunikacio hasznalhato, mindketto problemas.

    "A feltörésre meg annyi hogy a https sem feltörhető, ez ma már totál hétköznapi megoldás."

    A serulekenysegek lenyege, hogy nem a titkositast torik fel, hanem az implementacio hibait hasznaljak ki a tamado kod bejuttatasara. Ezek ellen a nagy kulcshossz sem ved. Igazabol a szelessavu zavarok is a dos tamadasok egyfajta formai, csak az alap vivofrekvenciak ellen. Barmi aminek vezeteknelkuli felulete van tamadhato es katonai rendsztereknel nagyon kellemetlen lehet egy hirtelen jelvesztes, de meg kellemetlenebb ha egy exploit-on at bejutva atveszik az iranyitast es a katonakat kisero robot hirtelen a sajat egysegeket meszarolja le. De egy jaror robot civilek ellen forditasa is tokeletes mod a helyi lakossag meggyozesere a fegyveres ellenallas tamogatasarol. A problema ugyanaz mint a taviranyithato onvezeto autok eseten, csak itt fegyver is van a jarmuveken.