• kvp
    #1
    Ha legalabb addig tamogatjak a szoftvert, amig biztosan javithatatlanul tonkremegy a keszulek, akkor az nagyjabol eleg is. Mivel a keszulekeket atlag egy evig gyartjak, tovabba 3 evet birnak ki, igy a legutoljara legyartott es eladott keszulek ertekesitese utan 3 evvel, azaz a gyartas megkezdese utan 4 evvel mar joreszt nem marad mukodokepes keszulek. Ezzel mondhatjuk, hogy a teljes elettartam alatti tamogatast jelentettek be.

    Igazabol a gyartoknak semmibe nem kerulne minden uj verziot leforditani minden termekukre, amig a hardverbeszallito altal adott driver-ek miatt meg nem hiusul a forditas. Viszont mivel szinte mindenki modosit egy kicsit a grafikus feluleten es azt nem univerzalisan, hanem keszulekspecifikusan teszik, igy ez eleg nehezkes folyamat. Amennyiben minden modositas hardverfuggetlen lenne es univerzalisan alkalamzhato, akkor csak 1x kellene megcsinalni az uj verziokra es minden korabbi keszulek megkaphatna azt.

    ps: A 3 eves keszulek es 4 eves termek elettartam persze borzaszto alacsony, de mar ha ezt sikerulne elerniuk, az is fejlodes lenne a korabbi atlag 2 eves elettamhoz kepest. Pedig megfeleloen tartosra legyartva akar 8-10 evet is kibirnanak a mai keszulekek, folyamatos szoftverfrissites mellett pedig hasznalhatoak is maradnanak. Viszont ez a gyartoknak anyagilag nem eri meg, mar ez a 4 ev is necces.