• koviroli
    #10
    Egyre több embertől olvasom, hogy túl sokat várnak el. Nos manapság már nem elég egy pascal, c, c++ vagy c# tudás. Mindenre meg van írva a tuti keretrendszer. Meg kell érteni, nem 8 óra munka után haza menni és leülni a TV elé hanem heti 3-4 órát rászánni az aktuálisan új technológiákra és egy-két kis saját projekten dolgozni. Nem nagy elvárás és erre felé megy a piac. Évente ha nem havonta törnek fel új technológiák, új cégek. Ha elkényelmesedsz, nehéz lesz 5 év kihagyás után felszedni azt a töménytelen mennyiségű információt ami megváltozott azóta.
    Tavaly jelentkezett hozzánk egy fejlesztő "Senior .NET Engineer" pozira. Kiderült fogalma nincs mi az a Kubernetes, Docker, Containerek, pedig ezzel dolgozunk, de még pár alap .NET fogalommal sem volt tisztában, pl. GAC. 10 évig ült egy multi hátsó szobájában, 10 évig bejárt reggel 8-ra és haza ment 16:00-kor és ennyi volt a napja. Elszállt felette az idő. Szomorú volt látni és nagyon tanulságos milyen káros amikor nem fejleszted magad.
    Nem mondom, hogy gond, van akinek tökéletesen megfelel, hogy keres 4-500k-t, abból eltud tartani szerényen egy családot, spórolgatni és élni egy szép életet. Ez is egy élet cél, teljesen rendben van, de akkor elveszted a versenyképességed a többi kollegával szemben.