• Tetsuo
    #41
    Mivel a jelenlegi kormány illiberálisnak mondja magát, a globalista törekvéseket pedig liberálisnak, az átlagember ebből indulhat ki. A te definíciód is sántít természetesen, mint általában, de ezt most hagyjuk.
    Ezenfelül a jelenlegi konvencionális narratíva szerint a jelenleg ellenzéki volt kormánypárt és annak volt tagjai is ezt a globális, balliberálisnak nevezett ideológiacsokrot tolják, és annak próbálnak megfelelni.

    Az egy másik dolog, hogy ez így nem pontos és a kormánnyal szemben megfogalmazva nem is helyénvaló, hiszen a kormány is ennek a nemzetellenes világrendnek próbál megfelelni, csak más módszerekkel.
    Pontosabb fogalmazás lenne a klasszikus baloldal versus jobboldal, bár ennek meg nagyon nagy a félreérthetősége, végül a a leginkább adekvát besorolás a tradicionális vagy antitradicionális erők melletti kiállás felmutatása.

    Jelenleg már nincs a földön tradicionális kormányzat és pláne rendszer. Az ehhez legközelebb álló kormányt nehéz megnevezni, mert sokféle aspektus van, szerintem talán az iráni és a bhutáni, esetleg a szír lehet az.
    Tehát más szavakkal, ma már minden kormány a világon antitradicionális, vagyis a sötéség oldalán áll, az Ördög szekerét tolja, legkevésbé talán az iráni és a bhutáni.
    Leginkább pedig az úgynevezett nyugati országok, a liberális demokráciák.
    A fejlett világban nem csak kormányok, de ilyen jellegű jelentős mozgalmak, pártok, egyházak sincsenek.
    A modern politika és társadalom ki is zárja a tradicionális létszemlélet és annak megfelelő eszmék által vezérelt csoportok hatalmi lehetőségeit és nyilvánosságát.