• defiant9
    #20
    "Erősen összemosod"
    Kijelentettél egy elvi megállapítás (problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk), én pedig ráhúztam az egyházadra, és lám passzol. Nem kérdés hogy a vallásos vakhit és a hívők nyája része a katolikus egyház működésének is.

    "A cégek célja pl. a szabad piaci verseny lerombolása..."
    A cégek (többsége) maximális profitra törekszik, a monopólium ennek az egyik legjobb eszköze. Én már az elején leírtam hogy állami feladat ennek blokkolása. Ennek fenntartásához viszont nem kell extrém adóterhelés, sem pl. az egyházak támogatása vagy futball stadionok építése, a strómanoknak közpénz átjátszás pedig végképp nem.

    "lsd. fent, a cégeknek nem érdekük a piaci verseny. "
    Nem írtad hogy a kartellre gondolsz, végig az emberek manipulálása volt ebben a bejegyzésben. A kartell ma már relatíve ritka, semmiképp nem nevezhető általános jelenségnek, mivel kemény büntiket osztanak érte és emiatt nem nagyon éri meg. Ha csak úgy említed mint marginális jelenség akkor OK, ha azt mondod hogy ez a globalizált szabadpiac generális eleme lenne akkor vitatom. Az állami protekcionista piactorzítás sokkal veszélyesebb a szabad piaci működésre.

    "Úgy értem a zászlajukra egy olyan idea képét tűzik, ami nem humánus"
    Nemtom mire gondolsz, tipikus konkrét példát mondj. Egy Nike a zászlajára tűzi pl. a másság támogatását, mert a fogyasztói célközönségük többsége szerint ez jó/helyes, nem tűzi zászlajára mondjuk a gyerekmunkát mert az nem.

    "Pl. nem fizetsz adót, miből épülnek utak?"
    Tényleg nem érted hogy mi az az a szalmabáb érvelés? Keress rá. Azt mondtam minimális állam, nem azt hogy 0 adót kell fizetni. Legyen mondjuk az ÁFA 18%, akkor közelebb vagyunk a célhoz, az állam pedig húzza összébb magát ezzel a 9%-al.

    "Ti fel akarjátok találni a csőben a lyukat, az államot az államban."
    Nem is értem a hasonlatot. Én kisebb sarcot akarok, ennyi.

    "Ennek van valami értelme, most őszintén?"
    Legtöbb hülyeségnek amit kitalálsz, valóban nincs értelme, és sikresen meg is állapítod hogy amit kitaláltál az egy hülyeség. A vitában azonban jobb lenne ha a másik állítására reagálnál, nem a saját ötletelésed cáfolnád meg 1 hsz-en belül. Mert ez így csak látszatvita.