• noland
    #19
    Erősen összemosod az egyházat a vallással és a Fideszt az állammal vagy esetleg a vallással. Mert elvi sikon beszélgetünk, és mindegy ki képviseli most az államot, az állam az állam, megvan a szerepe. A hittan fontos, még ha valakiből nem is lesz pap, mindenképpen szélesiti a perspektivát, a kultúránk része a keresztény hit. Az egyház csak következmény és lehet róla vitatkozni, hogy jó egy vagy sem, asszem ez egyénfüggő.

    "a cégek lehetőségei erősen korlátozottak"
    Asszem ez maradjon is igy, megvan a feladat. ;)
    Ez a reklámos dolog, amúgy sokkal szerteágazóbb, mivel nem csak az a cél, hogy megvegyél egy terméket, hanem az is, hogy mindig ezt tegyed. A cégek célja pl. a szabad piaci verseny lerombolása...

    "Konteó mint a világkormány"
    lsd. fent, a cégeknek nem érdekük a piaci verseny. Nyilván még nem hallottál sohase a kartelezésről...

    Úgy értem a zászlajukra egy olyan idea képét tűzik, ami nem humánus, kivéve annak a szűk csoportnak akik ezt kitalálták és le akarják nyomnni az emberek torkán. Konkrétan, a társadalmom szempontjából olyan életellenes ideákról van szó, ami hosszútávon megfojtja azt, vagy életidegen. Pl. nem fizetsz adót, miből épülnek utak? mindent nem lehet magánkézbe adni, mert minden utcasarkon fizethetnél valamiért, ilyesmiről is beszélek mikor azt mondom nem életszerű és életidegen. És nem beszélve a szolidaritásról vagy felelősségről.

    Ti fel akarjátok találni a csőben a lyukat, az államot az államban.
    Azt mondom, hogy ez üres tevékenység, semmi célt nem szolgál, csak, hogy a ti vezetőtök legyen hatalmon. Minden menne ugyanúgy tovább, csak szarabbul.

    Ennek van valami értelme, most őszintén?