• defiant9
    #18
    "hogy önálló döntésre képtelen, problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk"
    Ennek intézményesített formája is van, úgy hívják vallás/egyház. Erre ül rá pl. a Fidesz mint politikai párt. Az állam tartja kontroll alatt az oktatást, ezért is fontos/káros hogy legyen hittan meg olyan tankönyvek amik a regnáló politikai párt érdekeit szolgálja.
    Ehhez képest a cégek lehetőségei erősen korlátozottak. Legfőbb eszközük az hogy olyan terméket raknak eléd amit értékesnek tartanak, másodsorban ennek illúzióját akarják benned kelteni reklámmal.
    “Ezek a cégek hálózatba kapcsolódva”
    Lol. Konteó mint a világkormány A cégek azt csinálják hogy a saját termékük fogyasztására ösztökélnek, akár azzal hogy látens igényeket is felébresztenek bennünk. Az egész eredője pedig a fogyasztói társadalom, de nincs semmi szervezett kapcsolat a cégek közt, sőt egymással piaci versenyben állnak, egymás elől szipkázzák el a fogyasztókat, eszük ágában sincs egyeztetni a stratégiájukat, inkább titkolják a többiek elől.

    "ami semmire nem jó, arra csak, hogy zászlóra tűzzék."
    Önmagad cáfolod. Ha nincs értelme, akkor mitől lenne profitábilis? A cégeket a profit érdekli. Az emberek többsége ma úgy gondolja, hogy a mássággal szembeni tolerancia a helyes nem pedig a gyűlölködés. A cégek ezért nyíltan felvállalják, hogy ők egyenlően bánnak ezen csoportokkal. Az emberek többségének ez szimpatikus ezért az adott cég termékét is szívesebben veszik meg, a cég számára ezért van pozitív hozadéka(=profit) ennek a kommunikációnak. Minél nagyobb egy cég annál kevésbé tükrözi a tulajdonosok(ember) lelkivilágát, annál inkább olyan arcot akar mutatni ami a legtöbb fogyasztója számára pozitív.

    "Mert pl. mi a szabadság?"
    Erre vannak szép hosszú leírások. Szabadság.

    "Mi az ellentéte? Nem a rabság,"
    Téves. Ez is egy olyan fogalom ami ellentéte. Triviális hogy aki rab az nem szabad, az hogy ezt próbálod cáfolni csak arra mutat rá hogy nem objektíven érvelsz.

    "Ez egy szarság, hogy nem fizetsz adót, és akkor szabad leszel."
    Minden egyes adóforint aminek befizetésére nem köteleznek, az növeli a szabadságod, hogy arra költsd a forintot amire te magad szeretnéd, nem arra amire a politikusok.

    "Mert mi a minimum, a 0? Szóval számoljuk fel az államot?"
    Ismét csak a szalmabáb érveléshez tudtál nyúlni. Nem írtam hogy 0. Azt írtam a lehető legkisebb. Csökkenjen az állami újraelosztás, és az állam vonuljon ki minden olyan szektorból ami piaci alapon is működhet. Legyen az adóék a lehető legkisebb, mondjuk a mostani szint megfelezése lehetne cél.


    "Ez a sziv hangja és egyetlen alapitott szervezet sem képes pótolni, de gyanúm szerint megérteni sem."
    Semmitmondó bullshit. Nincs érved azzal szemben, hogy globális a termelés, a manufaktúra nem képes versenyképes terméket felmutatni mondjuk az Nvidia-val szemben. Ez az egész pedig a globalizált működés forrása, és ezzel szemben nincs életképes alternatívád.
    Egyébként azzal amit mondasz azzal épp azt mondod hogy ideje felszámolni a katolikus egyházat mint alapított szervezetet, úgysem képes pótolni a ’szív hangját’. Ezt támogatom is. Nincs szükség agymosásra. Egy cég/szervezet csak olyan reklámot/marketinget adhat amiről a reklámozás pillanatában már be tudja mutatni hogy valós. Tehát ha azt hirdeti vki. intézményes formában hogy Jézus és megváltás/mennyország, akkor tegye mellé a bizonyítékokat, egyébként GVH és büntetés legyen a jussa nem adóforintok.