• noland
    #17
    Sok olyan cég is van akiknek legföbb érdekük, hogy önálló döntésre képtelen, problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk. Cserébe nem kapnak semmit. Ezek a cégek hálózatba kapcsolódva ugyan azon érdekeket akarják keresztülnyomni. Persze, hogy ezt nem verik nagydobra, inkább a bújtatott kommunikáció és marketing a stratégiájuk, egy massziv agymosás. Felkarolják a (deviáns) kisebbségeket, hogy propagadaeszközt csináljanak belőlük, zavart keltsenek és részben eltereljék a figyelmet, részben ráirányitsák a figyelmet egy ködös eszmére, ami semmire nem jó, arra csak, hogy zászlóra tűzzék. A mögöttes tartalom üres. Mert pl. mi a szabadság? Mi az ellentéte? Nem a rabság, hanem a kötelesség. Ezért fizetsz adót, hogy kötelességedet letudva megszabadulj. Ez egy szarság, hogy nem fizetsz adót, és akkor szabad leszel.

    Én azt mondom, hogy az optimális állam a jó állam. Mert mi a minimum, a 0? Szóval számoljuk fel az államot? Hogy kitörjön az anarchia, hurrá! De jó lesz nekünk! XD Majd öli egymást a sok cég, akik nem karteleznek, meg a sok buta ember. Mert ami fent van az van lent is. Rendpárti vagyok. Az állam olyan is mint egy nagy szakszervezet, normális esteben nem engedi meg, hogy a cégek azt csináljanak veled amit akarnak. Ez jó. Az állam jó. Globálisan nézve olyan szervezeti egységek mint a testben a sejtek, szabályozó mechanizmus. Ahogy senki nem szeretné, hogy felrobbanjanak a sejtjei, az államnak is működnie kell, egészségesen.

    És azért mert a kereskedelem globális, nem szükségszerű, hogy indentitás kérdéseben is az legyen. Vagyis a helyi közösségek összetartása fontosabb mint valami globális tudat. Ez a sziv hangja és egyetlen alapitott szervezet sem képes pótolni, de gyanúm szerint megérteni sem.