• asgh
  #38
  "de nekem az a sejtésem, hogy nem fogja Biden megsimogatni a big tech fejét"

  Mivel Trump elhalgattatásával igen nagy szívességet tett a big tech a Biden kormányzatnak és általában az USA establishmentnek, kétlem hogy bármi lényeges történne. Na nem hálából, mert olyan a politikában ugyebár nincs, hanem mert bebizonyosodott, hogy kinek a kezében is van igazából a gyeplő. Ha ugyanis Trumpot le lehetett kussoltatni órákon belül, akkor mást is.

  Majd eljátsszák, hogy Biden benyújtja a javaslatot, a republikánusok és pár renegát demokrata meg majd jól leszavazza, így Biden elkerüli az arcvesztést, de mégsem történik érdemben semmi. Túl sok forog kockán és alkotmányosan is túl sikamlós a terep ahhoz, hogy bárki a gyakorlatban is értékelhető lépéseket tegyen.

  Csak egy példa: a trumpisták létrehoztak egy saját twitter szerű alkalmazást, hogy a vezérük szavát hallgassák, amit aztán jól kitiltottak minden épkézláb platformról. Ha most törvényben kötelezik az Apple-t és a Google-t hogy engedjenek bárkinek bármit telepíteni, akkor ezek a tiltások fabatkát sem érnek. Márpedig ha az anti-establishment mozgalmak kikerülnek a jól kontrollálható online szolgáltatásokból és saját buborékokat hoznak létre, azzal az USA establishment kezéből kicsúszik az irányítás.
  Szerinted reális, hogy majd pont egy kínai többségi tulajdonban lévő játékfejlesztő kedvéért kockáztassanak?