• asgh
    #31
    Ez a törvényjavaslat szimpla nyomásgyakorlás volt a demokraták részéről, hogy a nagy tech cégek tudják hol a helyük a választási kampányban. Azok meg is értették az üzenetet és lekapcsolták Trumpot és a trumpista fórumokat, ahogy kell.
    Egy ilyen politikai gesztus után valószínűtlen, hogy az USA establishment nekimenne a tech cégeknek, max. olyan mértékben, ahogy a fegyverlobbi ellen szoktak fellépni (semennyire).
    Az EU meg eleve egy komolytalan intézmény. Ha a javaslat átmegy az EP-n és nem szabotálják el a lobbisták, akkor megakad a Bizottságon, ha ott sem, akkor a Tanácsban herélik ki az országok miniszterei. Majd lesz belőle egy senkire se kötelező általános ajánlás, amit senki se vesz komolyan, ahogyan az az EU-ban a fajsúlyos kérdésekben történni szokott.

    Amúgy ha már törvény, a perben eljáró bíró az előzetes meghallgatáson pont azokat az érveket hozta fel, mint amiket felsoroltam: a "piac" fogalmát nem lehet önkényesen ráhúzni valamire csak azért, mert egy másik cég üzleti gyakorlata számodra kedvezőtlen, és a játékkonzolokat hozta fel példának, hogy a zárt ökoszisztéma önmagában még nem jelent piackorlátozó üzleti modellt.