• bdzsana
    #26
    Jelenleg ez még csak egy törvényjavaslat, amit elég hosszú kutatási időszak ellőzött meg és pontosan azokra a kérdésekre próbál meg válaszolni amikről mi beszélünk, csak ellentétben velünk ők nem a hasukraütve, hanem erősen alátámasztva érvelnek.
    Ráadásul az állításai egybevágnak az EU-éval. Ezen kívül Japán is bejelentkezett, hogy támogatja az irányt. Továbbá több ország egyedül jelenleg is perben van a techcégekkel versenykorlátozási ügyek miatt. Franciaország, Ausztrália, Olaszország csak hogy párat említsek, de Japán is fontolgatja ő pedig az AppStore gyakorlata miatt.
    Az Epic és Apple ügyét ezek annyiban érintik, hogy ha finomítás nélkül fogadná el az EU és az USA ezeket, akkor nem sok további értelme lenne az ügynek (másrészt ezt a témát már azért kibővítettük a beszélgetésünkban általánosan a techcégek versenykorlátozására), mert szinte meg is lenne oldva az új helyzettel. Persze kétlem, hogy ez így történne, de az egész világon felismerték a problémát és ha csak a fele marad meg a törvénytervezetekből érdekes változásoknak nézünk elé.