• asgh
    #9
    A legtöbb accountot be lehet támadni kamu feljelentések tömegével, ez önmagában nem újdonság. (Az online játékokban is sokan visszaélnek ezzel.)
    Csakhogy:
    A Facebookot leszámítva minden más esetben létrehozhatsz több accountot és nem kell személyi okmányokkal igazolnod, hogy a valós neveden hoztad létre.
    Azaz ha pl. hardvert regisztrálsz egy olyan rendszerben, ahol előfordulhat, hogy betámadnak (pl. androidon a google), akkor a hardver regisztrációhoz és mondjuk a youtube-hoz más accountot használhatsz.
    Alapvetően tehát nem azzal van a baj, hogy online tevékenység miatt elbukhatsz egy accountot, ez mindenhol része a műsornak.
    A probléma az, hogy az online tevékenységed úgy hat az általad vásárolt hardver használhatóságára, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz.
    Értsd: ha valaki Facebookon beszólogat a laposföld hívőknek, mire azok bannoltatják az accountját, az ugyan nem szép dolog, de aki a Facebookon beszólogat, az fogadja el, hogy kockázatokkal jár.
    De ha ezzel együtt mondjuk működésképtelenné válik az okosórája és a VR headsetje, továbbá elbukja a több száz euróért vásárolt VR és okosóra szoftver gyűjteményét, az már nem olyan mókás ugyebár, mert akkor már nem csak egy accountot vesztett, hanem konkrétan pénzt is.
    Ez kb. olyan, mintha közlekedési szabálysértésért kikapcsolnák a lakásodban az áramot, vagy ha nem fizeted a villanyszámlát, akkor elveszik a jogsidat. Itt is lehetne érvelni, hogy hát ne szabálytalankodj és fizesd rendesen a számláidat, de ettől még a gyakorlat keményen elhasalna az Alkotmánybíróságon.