• wraithLord
    #8
    Azért tegyük hozzá, hogy az emberek 90+%-ának bőven elég egy harmadik generációs mobil i5 teljesítménye arra, amit csinál a gépén, szóval az, hogy az Intel, az AMD vagy egy "ARM-szerű" architektúra a jobb, az az emberek egy nagyon pici hányadát érinti igazán.

    Ami azt illeti, az Apple mindig 1-2 generációval előrébb járt pl. az A-szériás "ARM-szerű" CPU/SoC-jaival még a Snapdragonok előtt is, úgyhogy nem biztos, hogy érdemes kijelenti, hogy csak azért jobb az M1, mert házon belüli a hardver, az API és a szoftver, és nem kell egyszerre mindenhez is alkalmazkodni, mint pl. a windowsos vagy androidos rendszerek esetén. De persze ez is bőven benne van.

    #2@zola2000: 400000 forint alatt lassan nem lehet épkézláb laptopot venni, max általános irodai munkához és tartalomfogyasztáshoz. Nagyteljesítményűt gámerkedéshez vagy munkához eddig sem lehetett szerintem, főleg a videókártya az, ami megdobja az árát. (És itt visszakanyarodhatunk az első mondatom első felére... :D)

    A gamer laptopok mindig is csak a hordozhatóságról szóltak, nem arról, hogy hálózati áram nélkül 10 órát el lehet velük játszani. Egy gamer laptop mindig is sokat zabált, és ez az M1 miatt sem fog megváltozni, mert a játékhoz videókártya is kell. Nem lenne rossz, ha bírnák töltő nélkül is, de őszintén szólva az erre való igényem valahol az utolsók között van a számítástechnika területén... :D