• kvp
    #6
    Az Android jelenleg osszes verzioja linux alapu, egyszeruen a google linux-hoz keszult grafikus feluletnek. Ezert van minden android-os telefonon linux shell, csak sok keszuleken ezt jol eldugjak. (csak fejlesztoi modban erheto el android debug bridge-en at)

    Lecserelheto az Android alatt a linux, csak linux api-t kell adni az uj kernelnek is, mert az Android nagyon sok linux es gnu specifikus feature-t hasznal. Szoval a legegyszerubb megoldas a google linux kivaltasa egy sajat linux valtozattal es arra leforditani az Android kornyezetet.

    "AOSP-ban alapbol nincsenek Google szolgaltatasok. A szolgaltatasok emulalasa pedig evek ota egy eleg sikertelen project.(nem meglepo modon)"

    Igen, ezt probalja most a Huawei kivaltani egy sajat megoldassal. Azonos API-k, de sajat megvalositas es sajat alairo kulcsok. Igy ugyan nem lesz binarisan kompatibilis a google fele megoldassal, mert mindent ujra kell forditani a kinai kulcsokkal, de forras szinten csak egy rebuild kell, ahol a Google fele google services konyvtarak helyere a Huawei sajat konyvtarai kerulnek. A megoldas elonye, hogy konnyen cserelheto, a hatranya, hogy ugyanakkora szerver infrastruktura kell moge mint amit a Google biztosit. Ezert lenne idealis a Huawei szamara, ha minden kinai gyarto mar az o rendszereiket kell hogy hasznalja, mert igy a nyugati vasarlok is szepen lassan atallnak az uj keszulekek vasarlasakor. Csak a google cloud helyett a huawei cloud lesz a telefonok mogott. (es az NSA helyett a PLA lat bele az adatokba)