• kvp
    #8
    A facebook evente atlag 8620395836000 / 2797000000 *12 = 36984 forintot keres egy-egy felhasznalon. Raadasul minel gazdagabb valaki, annal tobbet, mert az o adatai ertekesebbek. Tehat a fizetos facebook az evente 37 + fa = 48 ezer forint lenne ha mindenki fizetne. Es ezzel pont azoknak a gazadagabb felhasznalok adatait vesztenek el (felso es kozeposztaly), akikbol a beveteleik 90%-a jon. Na most ez azt jelenti, hogy a fenti osszeg kb. 10x-ese /(1.0-0.9) lenne a realis ingyenes facebook ar, azaz olyan 482 ezer forint / ev. Ki fizetne ezt ki???

    Meg egyszer: Ha valaki kozeposztalybeli facebook felhasznalo, akkor evente 482 ezer forintnak megfelelo bevetelt hoz a facebook-nak. (magyar viszonyok kozott persze a fenti kozeposztaly alja a magyar felso kozeposztalynal van, de itt most az amerikai/nyugateuropai jovedelmi szintekrol es fogyasztasi szokasokrol beszelunk) Es ha van egy kozeposztalybeli csalad, mondjuk ket szulo es masfel gyerek, akkor a csaladtagok szama szerint kell felszorozni, raadasul a gyerekek adatai neha tobbet is ernek (belertve az insta es a tobbi facebook app adatait is), mert ok konnyebben manipulalhatoak, akar a szulok adatainak kiadasara is.

    Raadasul mivel a facebook az adatokat a bevetelgeneralas mellett politikai manipulacio celjara hasznalja, ezert elengedhetetlen, hogy minden ember adatai meglegyenek nekik, foleg a jobban kereso emberek, akiket nehezebb a megfelelo dontesek meghozasara utasitani es nem lehet penzert megvenni a szavataikat. (amerikaban nagyon sok levelszavazatot komepenzacio kereteben gyujtottek be politikai aktivistak, ez legalis, mert azert fizettek, hogy szavazzon, nem azert hogy kire es csak segitettek kitolteni a funkcionalisan analfabeta hatranyos helyzetu kisebbsegeknek, akiket egyebkent is elnyom a rendszerszintu rasszizmus)