• csulok0000
    #5
    Félre értetted a cikket. Nem a robotok mozgatásáról van szó. Azt egy 30 éves procival is megtudod oldani relative gyorsan. A probléma akkor van amikor egy kiszámíthatatlan viselkedésű/mozgású ember kerül be a képbe akivel ráadásul még "együtt is kell működni". Esetleg még utasításokat is kell fogadni tőle. Persze vannak MI-re tervezett procik, de azok sem minden esetben az adott probléma megoldására vannak optimalizálva.
    Arról nem beszélve, hogy a processzor nyers órajele nagyjából semmit sem jelent. Nem mindegy, hogy egy cél eszköz egy nagyon bonyolult számítást el tud végezni 1-2 órajel alatt specifikus áramkörrel vagy azt úgymond szoftveresen kell megoldani több ezer vagy millió órajel alatt.
    Legjobb példák erre a fényképezők(vagy telefonok) kép feldolgozó processzorai, a videokártyák grafikus chipjei, stb. Általános műveletekre alkalmatlanok és lassúak, de azt amire készültek nagyságrendekkel gyorsabban végzi el, mert a legtöbb műveletre 1-2 órajeles, saját dedikált áramköre van, míg egy általános processzorban ezeket csak szoftveresen tudod megoldani rengeteg órajel alatt.
    De elég csak az emberi agyra ránézni. Az is rengeteg mindent csak egy adott feladatra alkalmas részek valósít meg.
    Persze ez még mindig kevés, mert ezeket a részeket valahogy össze kell hangolni és a feldolgozott adatokkal dolgozni is kell.