• kvp
    #7
    A Tesla europai szoftvere direkt le van butitva, mert az EU szabalyzo testulete miatt kenytelenek voltak kivenni egy csomo dolgot. Az amerikai szoftver legujabb valtozata pl. korforgalmakon is at tud menni, de ha valamit nem ert, akkor biztonsagosan megall.

    Egyebkent a rosszul felfestett utakkal kapcsolatban mindig felmerul bennem, hogy melyik lenne egyszerubb: megcsinalni a festetlen utakon valo kozlekedest vagy valamilyen egyezmenyes szinnel minden onvezetesre kijelolt utcaban felfesteni a nyomvonalakat a savok kozepere? Onnantol kvazi egy vonalkoveto robot tudasara lenne szukseg csak. Persze most mindenki arra var, hogy a helyzetmeghatarozo muholdak pontossaga javuljon annyit, hogy ezt ne kelljen fizikailag felfesteni csak a virtualis terben. Mondjuk erre is vannak nagyon jo fejlesztesek.

    Onnantol, hogy minden automata auto mindig tudja, hogy hol van pontosan es merre nez az eleje, mar tenyleg csak vonalkovetes. A tormelek az uton pedig tipikusan olyan eset, amit a kocsinak ki kell szurnia es biztonsagosan megallni elotte. Ha jol tudom a Google megoldasa erre mar kepes. (ott a batorsag hianyzik a szoftverbol, tehat nem hibazik, csak tul sokszor megall mert nem tudja mehet-e, ami onmagaban nem gond csak igy meg nem hasznalhato)