Persze, aztán az "európai állampolgárok" között lesznek egyenlőek és még egyenlőbbek. Nincs is olyan messze a Black Mirror, csak ott kamerával meg online nyomonkövetéssel rangsorolják az embereket, nem pedig vakcinaigazolvánnyal. (Ezt úgy mondom, hogy én már be vagyok oltva, nem a vakcinálásra várakozók jelenlegi esélytelenségével károgok.)
A megoldás nem tudom, mi lenne, de szerintem inkább meg kéne húzni egy határt, hogy mikortól élhetjük újra a megszokott életünket. Pl. ha beoltottunk minden egészségügyben dolgozót és ismert veszélyeztetettet, és a lakosság többi részének oltása is folyamatban van (minimum az első adag). Persze nem az orosz vakcinával, aminek tudtommal nem valami jó a hatékonysága (viszont vettünk belőle 1 millió ember számára beadható adagot, hurrá...). És azt is tudni kéne, hogy a Pfizer vakcinája teljes immunitást jelent, vagy a beoltottak lehetnek-e hordozók, mert jelenleg ez nem egyértelmű. Ehhez persze idő kell. A többi vakcina jobbára nem nextgen vakcina, úgyhogy azoknál tudjuk, hogy nem lesznek a beoltottak tünetmentes hordozók. Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2021.01.23. 01:45:47