• kvp
    #23
    " Ahol viszont folyamatosan streamelni kell tonnányi adatot, mert egy hatalmas OW map-ot és annak minden kis bisz-basz elemét járművekkel, NPC-kkel, küldetés adatokkal, itemekkel, illetve azok számtalan paramétrével, és számos más egyébbel együtt át kell tudni préselni időben, hogy fusson rendesen, ott az AI is áldozatul fog esni. Az más kérdés, hogy itt sajnálatos módon a konzolok csenge hardverei miatt ilyen tré a fejlődés, mert 7-8 évekre bebábozódnak a TV alá, szerencsételen fejlesztőnek pedig meg kell oldalnia, hogy a legújabb cím is fusson valahogy a kenyérpirítón."

    Ilyenkor meg kell allapitani a leggyengebb hardvert amin a jatek logikaja meg serules (glitch-ek) nelkul el tud futni. Aztan minden hardveren addig butitani a grafikat amig be nem fer a logika melle. Ha igy a grafika mar eladhatatlan lesz, akkor az adott jatekot nem szabad az adott platformra portolni. Inkabb legyen 640x480-as a kepfelbontas, elmosott texturakkal es reces poligonokkal, minthogy a jatek lenyeget ado logika hibazzon, mert nem jut neki eleg eroforras. Szamotigepes sakknal sem a grafika minosege szamit, mert mire megyunk egy szep nagyfelbontasu grafikaval ha neha a szamitogep hibazik es nem tarjta be a sakk szabalyait vagy nem oda lep ahova kertuk? A most kiadott cyberpunk-nal pont ezt tortent, jatszhatatlanna valt. A GTA is csak egy top down arcade jatek volt anno, sajnos a grafika fejleszteset tobbre tartottak a jateklogika fejlesztesenel, pedig az igazan jo jatekoknal a logika az elsodleges. Ezert tudnak fuggetlen jatekok gyenge grafikaval de jo jatekmenettel sikeresek lenni. (Persze lehet a tomegeknek egy interaktiv, kvazi vegig script-elt mozi is eladhatobb mint egy valoban jo jatek gyenge grafikaval.)

    "https://catonmat.net/videos/the-computer-revolution-hasnt-happened-yet"

    Nem revolution, hanem evolution zajlik. Ez hosszutavon stabilabb eredmenyt hoz, csak turelem kell hozza. A service oriented programing, ami az oop egyik tovabbfejlesztese pedig internetes leptekben mukodik, lokalis szinten meg kuzdenek az elmeletevel a programozok. (nem tanitjak rendesen es a legtobb programozo nem is ert hozza, sot nem is hallott felole, hozzaerto architekt-ek meg nem nagyon vannak, ez kb. olyan mint komuvesekkel es segedmunkasokkal felhokarcolot kesziteni, statikus vegzettsegu epitomernok nelkul, persze hogy jenga torony lesz belole)