• kvp
    #7
    "Addig amig a fizikailag érzékelhető és mérhető dolgokra reagál az csak automatizálás, tök mindegy mennyire szofisztikáltan jutnak el a célig."

    Az emlitett nyomasszelep (anno tipikusan sulyok egy rud vegen) is egyfajta mesterseges intelligencia, mert intelligensen kepesek a goznyomasra valaszolni. De ugyanilyen mesterseges intelligencia az ebresztoora, a hivolift vagy az ingas ora is. Hiszen emberi beavatkozas nelkul, automatikusan vegeznek el dolgokat, reagalva a kornyezetukbol jovo informaciora.

    Az amit a legtobb ember valodi AI-nak tart, az az Artificial General Intelligence (AGI), tehat az ontudattal rendelkezo mesterseges intelligencia. Na ezzel a fo gond az, hogy meg a termeszetes emberi intelligenciat sem tudjuk definialni, nemhogy valami hasonlot letrehozni. Aztan ha megis sikerulne evolucios algoritmusokkal osszehozni egyet, van ra esely, hogy nem fogjuk erteni hogyan mukodik vagy annyira elter az emberi gondolkodastol, hogy fel sem ismerjuk. (szoval lehet mar letezik is AGI, csak valamiert nem szolt rola nekunk)