• Lapajka
    #13
    Bocsánat. nem tudtam hogy itt sem szabad hibázni, mindent precízen deklarálva, hivatkozva szakszerűen kell, mint egy tanszéken...
    Mint látható, ez egy komment szekció. Itt ha beír valakl egy komment box-ba valamit, az máris értelemszerűen VÉLEMÉNY!!! Tetszik érteni? Nem kell már kiírni, annyira nyilvánvaló, hogy természtetes hogy szubjektív, amit ír itt az ember. Ez nem színművészeti egyetemi szakfórum, vagy akadémiai művészettudományi kritika fórum, sem nem ELTE irodalom tanszéki fórum... Hanem egy kötetlen laza portál, kötetlen laza fórumján egy film témája egy cikk alatt... Ennél apróbb pöttöm piti hely szinte már nem is lehet, ahol az ember véleményezhet, max ha egy cetlire felírom itthon... Ergo ebből hogy sikerült levezetned rosszinduoat nélkül, hogy én azt képzelem, vagy azt a látszatot akarom kelteni, hogy tökéletesen tudom akár ezt, akár bármi mást, az sajnos rólad jóval többet megmutat barátom... Ha az összes Neeson filmet is látta valaki, akkor sem vaküszínű, hogy tökéletesen tudja, mire képes mire nem az úriember, sőt 60+ -osan sem, tán még mindig ő maga sem; (mint ahogy nyilván mások sem) és meg tudja magát lepni. (mellesleg ez a nagyság egyik biztos jele, szerény alázat)
    Mivel, mint már írtam, a legjobbak közt van Liam, akármi is lehet, akár az, is hogy kellemes meglepetés lesz, ha végül ő lesz Drabin. (amúgy az első Drabin film '82-es ha jól tudom, akkor még netes hiszti nem tudom hogyan ment, bár volt USA-ban internet, egy korábbi, kornak megfelelő kezdetleges állapotában, az igaz, de aligha vígjátékokról hisztériáztak ott, akkor még...)
    A korábban keménykedő macho Charlie Sheen-ről sem hitte senki szerintem, hogy jó komikus vagy azzá válhat, aztán a Hot Spot sikere óta lényegében ebben a szakágban is maradt.... (perstze nyilván sok más oka is van)
    A kedvedért akkort szájbarágósan, tehát SZERINTEM Neeson nem alkalmas erre a szerepre (mindezt a korábbi munkáiból levezetve, hogy máshogy is lehetne, mely munkák kizárólag drámai szerepek voltak, még vígjátékban sem bolondozott, hanem komoly ember szerepe volt, ráadásul itt nem szimplán bolondozni kell, hanem igen egyedi és imádnivaló kretént adni)... remélem így már megfelel...
    Szerintem Jeff Bridges sokkal jobb lenne... (és mint már kifejtettem alább, konkrét kötődése is van a műfajhoz ugyebár)
    Nem tudom, az eredeti szöveg milyen volt az Ügyosztályban (és eme kontextusban miért volna merészség megemlíteni), mert én akkor is, azóta is és most is csak szinkronnal láttam, plusz ilyen szinten nem is tudok angolul, bár a filmeket értem általában (ha nem túl szépirodalmi a szöveg).. mindenesetre ez a kvázi "félrefordítás", hogy Drebil, a magyar nyelv javára lett egy frappáns szójáték... (bár persze ez a szó pont más nyelkvekben is hasonló vagy ugyanez...). Viszont kedvet csináltál hozzá most és ezért elkezdem nézni angolul is... köszönöm! 8)
    (amúgy meg tudd meg, hogy minden orgazmusom színlelt volt)
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.01.29. 17:52:24