• HTH
    #11
    Egy példa arra hogy a pénz nem az állam kezében van a legjobb helyen:

    https://www.theverge.com/2017/11/23/16693848/elon-musk-worlds-biggest-battery-100-days

    A helyi politikusok állították hogy a szél és napenergia kuka mert nem lehet tárolni a termelt energiát. A fosszilis energiára akartak visszaállni. Elon Musk felismerte hogy ez mekkora baromság és felajánlotta hogy 100 nap alatt épít egy aksi farmot ami képes tárolni és ha nincs kész 100 nap alatt, akkor fizetnie se kell érte a helyi kormánynak.

    Megcsinálta!

    Ez bizonyítja hogy az államnak volt épp elég pénze, csak épp a politikusok mivel sosem voltak sikeresek a versenyszférában ezért képtelenek jól kezelni, megoldani a felmerülő problémákat.
    Egy sikeres üzletember aki mellesleg kiváló mérnök, sokkal hamarabb és olcsóbban megoldja a problémát. Ráadásul neki lételeme a problémák megoldása, örül az újabb kihívásoknak, nem adja fel olyan könnyen mint a politikusok.

    Szóval kik is a jobb gazdái a pénznek? A felelősségvállaló gazdagok vagy a politikusok?

    Igen vannak olyan gazdag "üzletemberek" is akik állami pénzeken híznak és semmiféle társadalmi problémát nem akarnak megoldani saját zsebből, sőt gyakran maguk okozzák a környéken a legnagyobb problémákat a felelőtlenségükkel. Általában ők a politikusok cimborái, állami monopóliumok kedvezményezettjei. Nekik igazából teljesen mindegy milyen magasak az adók, sőt még örülnek is neki ha nagyon magasak. Az adóitokkal közvetve őket hizlaljátok a valódi tisztességes versenyszféra kárára.
    Utoljára szerkesztette: HTH, 2021.01.20. 18:42:19